Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
10. 9. 2018,
12.23

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,11

1

Natisni članek

MotoGP

Ponedeljek, 10. 9. 2018, 12.23

5 let, 7 mesecev

MotoGP

Ogorčen nad potezo Fenatija: Mislim, da ne bi smel nikoli več dirkati #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,11

1

Konec tedna so bile v Misanu na sporedu motociklistične tekme. Med drugim jih je zaznamovala velika neumnost italijanskega dirkača Romana Fenatija, ki je dobil prepoved nastopanja na dveh dirkah. Nekateri celo menijo, da ne bi smel nikoli več dirkati.

V razredu Moto2 smo proti koncu dirke videli veliko neumnost italijanskega dirkača, ki se k sreči ni končala s padcem. Romano Fenati in Stefano Manzi sta se nekaj trenutkov pred dogodkom borila za položaj. Oba sta morala zapeljati s steze, s tem pa sta izgubila nekaj mest. To je Fenatija tako razjezilo, da je Manziju pri 200 kilometrih na uro pritisnil na ročko za zavoro.

Dve dirki prepovedi

K sreči je Manziju uspelo ostati na motorju, saj bi lahko grdo padel in se ponesrečil. Organizatorji tekmovanja so nespametnemu vozniku takoj pokazali črno zastavo oziroma ga diskvalificirali. Pozneje so še sporočili, da 22-letni dirkač ne bo smel tekmovati na naslednjih dveh dirkah (Aragon in Tajska). Kazen velja le za voznika, ne za njegovo ekipo (Marinelli Snipers), kar pomeni, da bodo lahko na motocikel posadili drugega dirkača.

Cal Crutchlow | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

"Ta fant ima resne težave"

Do te poteze je bil zelo kritičen Cal Crutchlow, tretjeuvrščeni v najmočnejšem razredu. Ta bi italijanskemu vozniku dal dosmrtno prepoved dirkanja. "Mislim, da ne bi smel nikoli več dirkati. Ko se je vračal v garažo, bi ga morali vreči ven."

"Tega ne moreš narediti drugemu dirkači. Že tako tvegamo svoja življenja. Seveda, morda so bili že prej kontakti, ampak ti se vseskozi dogajajo. Da zagrabiš zavorno ročico na ravnini … Morali bi ga takoj odstraniti. Ne razumite me narobe, jaz imam včasih vročo glavo, tudi drugi dirkači imajo vroče glave, ampak ta fant ima resne težave," je bil brez dlake na jeziku Crutchlow, ki upa, da bodo Fenatija strožje kaznovali v njegovi ekipi.

Andrea Dovizioso
Sportal V Misanu vse po italijanskih notah, le Rossi brez stopničk

"Kazen je prava"

Voznika Ducatija Andrea Dovizioso in Jorge Lorenzo sta bila manj stroga do Fenatija. "To, kar je Romano naredil, je grozno, vendar je tudi Manzi zelo agresiven dirkač, včasih celo nepremišljen," je uvodoma povedal Lorenzo in dodal: "Mislim, da je dobil pravo kazen. Fenati bo po tej kazni vedel, da se tega ne počne."

Ne spreglejte