Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 11. 2015,
14.16

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sebastien Ogier reli Wales

Nedelja, 15. 11. 2015, 14.16

7 let, 12 mesecev

Ogier potrdil naslov z zanesljivo zmago v Walesu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Francoz Sebastien Ogier z VW Polo-R je zmagovalec zadnjega relija za svetovno prvenstvo po Walesu. Trikratni svetovni prvak je na koncu imel 26 sekund prednosti pred Britancem Krisom Meekom (Citroen).

Že pred mesecem dni je bilo jasno, da se bo sezona 2015 končala tako kot 2014 in 2013 - z zmago Ogierja v skupnem seštevku. A Francoz ni popuščal, za piko na i pa je danes dodal še osmo zmago v sezoni in skupno 32. v karieri. Temelje zanjo je postavil že prvi dan, ko si je privozil nekaj prednosti pred tekmeci, ostal pa brez enega od dveh moštvenih sotekmovalcev in tekmecev. Finec Jari Matti Latvala je namreč že takoj po začetku dirke z avtom pristal v jarku in moral izpustiti celotno prvo etapo, pozneje se je sicer vrnil, toda zaradi časovnega pribitka končal daleč v ozadju.

Vseeno pa je ostal drugi v skupnem seštevku, na koncu je imel 183 točk, tretji Mikkelsen pa 171. Volkswagnov trojček seveda s prvim mestom vodi Ogier, zbral je 263 točk. Volkswagen si je prepričljivo priboril tudi konstruktorski naslov prvaka, zbral je 413 točk. Bolj zanimiv je bil boj za drugo mesto, Hyundai je z današnjim četrtim mestom Španca Daniela Sorda in petim Novozelandca Haydna Paddona še približal Citroenu, vseeno pa je francoska ekipa druga z 230 točkami, Korejci so tretji z 224.

A današnje zmage se Ogier ni prav veliko veselil. Zaradi petkove tragedije v Parizu je celo razmišljal, da sploh ne bi nadaljeval relija, nazadnje se je odločil, da bo svoj nastop posvetil žrtvam. Tudi po današnjem prihodu v cilj Francoz ni bil razpoložen za veseljačenje. S sovoznikom Julienom Ingrassio sta zgolj razprostrla francosko zastavo prek vetrobranskega stekla. "Zdaj ni čas za veselje. Zmaga je tu, toda v glavi so zdaj povsem druge stvari. Za nami je zelo težak konec tedna," je dejal svetovni prvak.

V sezoni 2015 je ekipa iz Wolfsburga spet potrdila veliko premoč. Zmagali so na 12 od 13 dirk, le v Argentini je slavil Meeke s Citroenom.

Ne spreglejte