Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 10. 2017,
18.28

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Jan Pancar Peter Irt Tim Gajser Tim Gajser pokal narodov motokros

Nedelja, 1. 10. 2017, 18.28

6 let, 7 mesecev

Matterley Basin, ekipno svetovno prvenstvo

Odlični Tim Gajser Slovence popeljal na 12. mesto, najboljši Francozi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Motokros pokal narodov Slovenija | Foto AP/AMZS

Foto: AP/AMZS

Slovenska reprezentanca v motokrosu je na pokalu narodov, ekipnem svetovnem prvenstvu v britanskem Matterley Basinu v finalu A končala na 12. mestu. Za Slovenijo so vozili Tim Gajser, Peter Irt in Jan Pancar. Skupno zmago so ubranili Francozi, svetovni naslov so si privozili Romain Febvre, Gautier Paulin in Christophe Charlier.

Najboljši slovenski uvrstitvi je dosegel Gajser, ki je kot predstavnik v razredu MXGP v prvi vožnji (kombinacija razredov MXGP in MX2) osvojil drugo mesto, v tretji (kombinacija MXGP in open) pa peto. Preostala slovenska tekmovalca na težki in zahtevni preizkušnji na blatnem terenu nista posegla po visokih uvrstitvah, Irtu pa je ponagajala še okvara motorja.

V skupni razvrstitvi letošnje izvedbe pokala narodov so se končne zmage veselili Francozi, kar je zanje že četrti naslov prvakov v nizu. Zbrali so 30 točk, premagali so Nizozemce (31) in Britance (32). Slovenija je s 108 točkami pristala na 12. mestu, kar je tretja najboljša slovenska uvrstitev na teh tekmovanjih.

"Za rezultat se je treba zahvaliti Timu"

"Tudi brez Jerneja Irta, ki je bil odlično pripravljen in se je žal poškodoval, smo bili uspešni. Škoda, da je Tim v tretji dirki slabo startal, Petru pa je 'zategnilo' roke, sicer pa sem zadovoljen z doseženim in lahko gremo domov dobre volje. Vsi so ostali celi, kar je zelo pomembno," je dejal selektor Bogmir Gajser.

Najuspešnejši član reprezentance Tim Gajser, brez katerega Slovenija zagotovo ne bi bila tako visoko: "S svojo prvo vožnjo in drugim mestom sem zelo zadovoljen, v zadnji vožnji pa sem slabše startal. Vesel sem, da smo se končno uvrstili v finale in da smo dosegli dvanajsto mesto. Že pred dirko smo se zavedali, da se lahko uvrstimo visoko, kar nam je tudi uspelo. Bili smo dobra ekipa in vzdušje je bilo zelo pozitivno."

Jan Pancar je zasluge za rezultat pripisal predvsem Gajserju: "Z rezultatom sem zelo zadovoljen. V prvi vožnji sem naredil dve napaki, dvakrat sem padel. V drugi vožnji sem odpeljal zelo dobro. Za rezultat se je treba zahvaliti Timu, ki je opravil večino dela, Petru pa bi čestital za borbenost."

Peter Irt, ki je zamenjal poškodovanega brata Jerneja, je prepričan, da bi bili ob boljših razmerah uvrščeni še više: "V soboto, ko sem videl, da bomo z Janovim rezultatom težko prišli naprej in bo marsikaj odvisno od moje vožnje, sem začutil breme. Med tekmami pa nisem našel pravih linij in nisem sestavil pravih voženj. Na tako blatnem terenu navadno ne treniram. Dvanajsto mesto je za nas super rezultat, če bi bilo vreme nekoliko boljše, pa mislim, da bi lahko dosegli veliko več."

Ne spreglejte