Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Sobota,
14. 3. 2015,
12.05

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Lewis Hamilton Nico Rosberg Felipe Massa VN Avstralije

Sobota, 14. 3. 2015, 12.05

1 leto, 8 mesecev

Nico Rosberg: Čas kvalifikacij ni pokazatelj razlike v hitrosti

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Mercedesov dirkač formule 1 Nico Rosberg verjame v zmago na VN Avstralije, četudi je na kvalifikacijah za moštvenim kolegom Lewisom Hamiltonom zaostal šest desetink sekunde.

Potem ko je Nico Rosberg kraljeval na petkovih prostih treningih, pa v soboto, ko so se na kvalifikacijah delila štartna mesta za nedeljsko dirko, ni bil sposoben sestaviti enega hitrega superkroga.

''Razlika do Hamiltona ni pokazatelj razlike v hitrosti. Lewis je pokazal neverjetno pripravljenost in bil najhitrejši, ko je bilo to najbolj potrebno. Sam sem imel hitrost, a mi ni uspelo sestaviti superkroga. Imam še vse možnosti za zmago. Dirka je zmeraj drugačna zgodba in jutri lahko stvari obrnem na glavo. V petek je bil moja hitrost v seriji krogov zelo dobra, zato verjamem, da bo jutri drugače. Pričakujte dober šov!'' je pred nedeljsko prvo dirko sezone f1 optimistično razpoložen Nico Rosberg.

Lewis Hamilton je v Melbournu ponovil uspeh z lanskih kvalifikacij, ko je tudi bil najhitrejši. A Britanec upa, da se ne bo ponovila tudi lanska zgodba, ko je dirko za VN Avstralije po kolapsu Mercedesovega motorja končal že po dveh krogih, zmagal pa je Nico Rosberg. Kljub slabemu začetku lanske sezone pa je Lewis po odpeljanih 19 dirkah postal svetovni prvak.

''Lanska prva dirka je pokazala, da ni konec sveta, če nimaš dobre prve dirke. Za jutri načrtujemo boljši štart sezone in današnje kvalifikacije so prvi korak. Kot moštvo upamo, da nam bo z obema dirkalnikoma uspelo priti do cilja. Zvečer nas čaka še veliko dela, saj moramo naštudirati vse za jutrišnjo dirko. Pred nami še je zmeraj velik izziv,'' Lewis Hamilton opozarja, da Mercedes nima samodejno zagotovljene dvojne zmage v Melbournu.

Felipe Massa, ki je Ferrarijevema dirkačema speljal tretje mesto na kvalifikacijah, tudi na dirki pričakuje hud boj z rdečima dirkalnikoma: ''S Ferrarijem imamo podoben ritem za dirko, zato ne bo lahko. Upam, da lahko na štartu sezone ponovimo svojo zgodbo iz lanskega finala (Massa je bil drugi, Bottas pa tretji, op. a.). Mislim, da Red Bull trenutno ni konkurenčen, je pa Ferrari zelo močan.''

Ne spreglejte