Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 11. 2020,
13.57

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,04

8

Natisni članek

Jean Todt Ferrari Michael Schumacher

Ponedeljek, 2. 11. 2020, 13.57

3 leta, 5 mesecev

Nekdanji šef Ferrarija razkril, kako s Schumacherjem preživljata skupni čas

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,04

8

Michael Schumacher Jean Todt | Jean Todt je eden redkih, ki ima dovoljenje za obiske Michaela Schumacherja, ki se je leta 2013 hudo poškodoval med smučanjem v Meribelu. | Foto Guliverimage

Jean Todt je eden redkih, ki ima dovoljenje za obiske Michaela Schumacherja, ki se je leta 2013 hudo poškodoval med smučanjem v Meribelu.

Foto: Guliverimage

Čeprav je zdravstveno stanje nekdanjega sedemkratnega svetovnega prvaka v formuli 1 Michaela Schumacherja še vedno skrivnost, pa Jean Todt, nekdanji dirkaški šef Peugeota in Ferrarija ter aktualni predsednik Svetovne avtomobilske zveze (FIA), vsake toliko časa postreže z zanimivimi podrobnostmi.

"Michaela obiskujem redno in takrat skupaj gledava televizijo," je Jean Todt, eden redkih, ki ima stike s poškodovanim Michaelom Schumacherjem, presenetil v pogovoru za časopis De Telegraaf, ki ga je povzela večina svetovnih medijev.

S temi besedami je dopustil možnost, da se Schumijevo zdravstveno stanje izboljšuje, čeprav o tem v resnici že vse od tragične nesreče na francoskem smučišču Meribel leta 2013 ni nobenih uradnih informacij.

"Njegov boj se nadaljuje, skupaj z njegovo družino in zdravstvenim osebjem," je še dodal Todt.

Ob vprašanju, ali je Schumacher dovolj pri močeh, da se zaveda uspeha svojega 20-letnega sina Micka Schumacherja, ki naj bi prihodnje leto debitiral v formuli ena, pa je bil precej bolj zadržan.

"O tem ne bom govoril. Ne želim iti v podrobnosti, to so osebne zadeve," je dejal in raje podal svoje mnenje o mladem dirkaču.

"Mick je mlad, nadarjen dirkač. Ima pomemben priimek, a priimek sam od sebe še ne vozi avta. Ko bo vstopil v svet formule 1, ne bo kar takoj imel zmagovalnega avta (povezuje se ga z ekipo Haas, op. a.), potreboval bo še nekaj časa. Za zdaj je še prezgodaj trditi, da ga "krasi" očetov talent ali talent Maxa Verstappna ali Lewisa Hamiltona. Tega še ne vemo," je sklenil prvi mož FIA.

Schumacher, ki je dirkaško kariero sklenil leta 2012, je še vedno na vrhu seznama dirkačev z največ naslovi svetovnega prvaka, a najbrž ne bo več dolgo. Britanec Lewis Hamilton, ki ga je z 92 zmagami že oktobra letos prehitel na večni lestvici, se bo po številu naslovov s Schumijem verjetno izenačil še letos.

Lewis Hamilton
Sportal Kje je meja za Lewisa Hamiltona? "Zagotovo bo presegel stotico."
Ne spreglejte