Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Sobota,
13. 2. 2016,
11.23

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Ducati Jorge Lorenzo Marc Marquez MotoGP

Sobota, 13. 2. 2016, 11.23

3 leta, 2 meseca

Na Ducatijevem radarju Jorge Lorenzo in Marc Marquez

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Morda v tajnosti potekajo pogajanja Valentina Rossija, Jorgeja Lorenza, Marca Marqueza in Danija Pedrose za podpis pogodb za prihodnjo sezono, ki bi lahko postregla z velikimi presenečenji.

Vodilnim štirim dirkačem kraljevskega razreda MotoGP Valentinu Rossiju, Jorgeju Lorenzu, Marcu Marquezu in Daniju Pedrosi veljavne pogodbe s tovarniško Yamaho oziroma tovarniško Hondo potečejo po koncu letošnje sezone. Enako velja za Ducatijeva tovarniška dirkača Andreo Iannoneja in Andreo Doviziosa.

"Pravzaprav je smešno, da smo se začeli pogovarjati o tržnici dirkačev po prvih testiranjih sezone. A to leto je nenavadno, ker vsem vodilnim dirkačem MotoGP potečejo pogodbe, tudi našima dvema. Yamaha in Honda se trudita potrditi svoja dirkača. Tudi mi, ki smo zadovoljni z obema Andreama, bomo morali določiti svojo strategijo. Moram ovreči poročanja, da smo Lorenzu ponudili pogodbo," je za gpone povedal Ducatijev športni direktor Carlo Ciabatti.

"Lorenzo nam je zelo všeč, to je potrdil tudi Gigi Dall'Igna (šef Ducatijeve tovarniške ekipe, op. p.). Všeč nam je tudi Marc Marquez, ki je osvojil dva naslova prvaka. Smo v fazi ocenjevanja. Za prihodnost smo si zastavili pomembne cilje: z GP16 smo debitirali v Maleziji, vendar še čakamo na odgovore na naslednjih testih v Avstraliji in Katarju. A hitro se bomo morali odločiti, enkrat do Jereza (24. april, četrta dirka sezone 2016, op. a.)."

Ducati ceni vse svoje štiri dirkače

Tudi šef Yamahine tovarniške ekipe Lin Jarvis je napovedal, da bi se lahko prvi premik na tržnici dirkačev zgodil med tretjo in četrto dirko sezone (med 10. in 24. aprilom).

"Zazrti smo zlasti v Ducatijevo tovarniško moštvo v sezoni 2017. Ne smemo pozabiti, da imamo dva mlada in hitra dirkača, Danila Petruccija in Scotta Reddinga, ki bosta dirkala z GP15. V Pramacovi ekipi bosta lahko pokazala svoja talenta. Ne drži, da bo iz tovarniškega moštva moral oditi vsaj en Andrea. Oba imata velik potencial, a moramo biti prepričani o svojih naslednjih korakih."

Jorge Lorenzo in Valentino Rossi (če bo Italijan podaljšal pogodbo, jo bo za dve leti) sta zatrdila, da bi rada ostala pri Yamahi. Tudi Marc Marquez in Dani Pedrosa bi rada podaljšala partnerstvo s Hondo. Andrea Dovizioso in Andrea Iannone zagotovo ne bi nasprotovala novi pogodbi z Ducatijem.

A morda se bodo prav letos zgodili veliki premiki na sceni kraljevskega razreda MotoGP. Če se malo poigramo z domišljijo, bi lahko dobili zanimivo dirkaško zasedbo za leto 2017. Lorenzo bi lahko prestopil k Ducatiju, Rossi k Suzukiju, Marquez k Yamahi, Honda pa bi dala priložnost Jacku Millerju. A to so zgolj ugibanja. Morda bo kaj več jasnega že 10. aprila, po tretji dirki sezone …

Ne spreglejte