Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Četrtek,
9. 6. 2016,
9.48

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Mick Schumacher Michael Schumacher formula1

Četrtek, 9. 6. 2016, 9.48

6 let, 6 mesecev

Morda se bo Schumacher 2018 vrnil v formulo 1

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Sin sedemkratnega svetovnega prvaka formule 1 Michaela Schumacherja Mick Schumacher, ki letos blesti v nemški in italijanski F4, bo, kot vse kaže, v prihodnji sezoni napredoval v evropsko F3.

17-letni Mick Schumacher je lani karting zamenjal za enosedežni dirkalnik in se preizkusil v nemški F4. Nemec je enkrat zmagal in bil tretji najboljši novinec. Letos je Mick k nemški F4 dodal še italijansko F4.

V italijanski seriji po treh prizoriščih zaseda drugo mesto, za vodilnim Marcosom Siebertom zaostaja 43 točk. In to ne zaradi tega, ker ne bil konkurenčen, temveč ker je izpustil drugi dirkaški konec tedna na stezi Adria. Pred tem je dvakrat zmagal (tudi na debiju na italijanski sceni), zatem pa še enkrat v Imoli.

V Nemčiji resen kandidat za naslov prvaka

V nemški seriji mu po devetih odpeljanih dirkah kaže odlično. Trenutno drži drugo mesto, za vodilnim Joeyjem Mawsonom ima tri točke zaostanka. Mick je letos trikrat zmagal, enkrat je bil drugi, štirikrat četrti in enkrat šesti. V zadnjem spopadu s tekmeci na Lausitzringu je na treh dirkah dvakrat zmagal, najhitrejši pa je bil tudi na kvalifikacijah.

Njegove dirkaške mojstrovine sta si v živo ogledali mama Corinna Schumacher in menedžerka Sabine Kehm. Oče Michael Schumacher še naprej okreva na družinskem posestvu v Glandu ob Ženevskem jezeru.

Mick Schumacher (v ospredju) je po lanskem tipanju terena v nemški F4 letos pokazal velik dirkaški potencial. | Foto: Mick Schumacher (v ospredju) je po lanskem tipanju terena v nemški F4 letos pokazal velik dirkaški potencial.

Mick Schumacher bi lahko šel po stopinjah Maxa Verstappna

Mick Schumacher je po odličnih rezultatih v zadnjem času začel na glas razmišljati o prihodnji sezoni, ko bi se lahko preselil v evropsko F3.

"Zagotovo je naslednji korak Formula 3. Tekmovanje je resnično na vrhunski ravni," je za nemški časnik Kolner Express povedal Mick Schumacher.

Če bo šel Mick Schumacher po poti leto dni starejšega Maxa Verstappna, bi lahko v formuli 1 dirkal že v sezoni 2018. Nizozemec, ki je letos z Red Bullom v žep pospravil prvo zmago, se je v formulo 1 preselil prav iz evropske F3. In to že po eni sezoni v F3, kjer je z desetimi osvojenimi zmagami končal kot tretji dirkač leta 2014.

Ne spreglejte