Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sobota,
3. 11. 2012,
12.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

VN Abu Dabija McLaren Lewis Hamilton Sebastian Vettel

Sobota, 3. 11. 2012, 12.09

8 let

McLarna razred zase, Vettel s težavami z zavorami

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Lewis Hamilton in Jenson Button sta bila z naskokom najhitrejša na zadnjem treningu pred kvalifikacijami za VN Abu Dabija (14.00). Sebastian Vettel je imel težave z zavorami.

Čeprav je Fernando Alonso (Ferrari) po petkovih treningih dejal, da novi deli na njegovem F2012 veliko obetajo, so v rdečem moštvu tudi v soboto zjutraj prekršili "policijsko uro", da bi še dodatno delali na dirkalniku. "Ko nameščaš nove dele, ni kar takoj vse v redu. Zdaj je potreben dodaten čas za aero teste, šele nato pride čas za nastavitve," je razložil športni direktor Ferrarija Massimo Rivola. "Prepričani smo, da bomo v soboto zmanjšali zaostanek. Za dirko pa smo še bolj samozavestni. Ali lahko zmagamo? Za zdaj ne kaže tako, a tu je še vedno faktor vzdržljivosti materiala. Bomo videli."

Optimizem v Ferrariju, a petkova treninga sta pokazala, da je Sebastianu Vettlu z Red Bullom bliže McLaren. "Z mehkimi gumami ima zelo dober ritem, na splošno pa se zdi McLaren zelo hiter in konkurenčen. Ta vikend bo torej treba paziti nanj in jih premagati," je izpostavil Vettel. Da je McLaren po nekaj slabših dirkah spet v vrhu, meni tudi Jenson Button: "Dirkalnik deluje dobro, ritem z veliko goriva obeta, tako da imamo dober občutek." Na prejšnjih dirkah so bitko z Vettlom izgubili že na kvalifikacijah, Button vseeno poudarja, da je dober ritem za dirko bolj pomemben.

In kaj se je dogajalo na zadnjem prostem treningu? Stvari so se zapletle. Red Bullovi mehaniki so večji del uro dolgega treninga delali na zavorah na Vettlovem dirkalniku. Tako je Nemec šele ob koncu odpeljal pet krogov, le dva hitra. Pa vendarle dovolj: z drugim se je z zadnjega izstrelil na tretje mesto. Večji del treninga sta bila razred zase dirkača McLarna. Na koncu je bil Lewis Hamilton najhitrejši s časom 1:42,130, Button pa mu je sledil s tremi desetinkami zaostanka. Za Vettlom je na četrtem mestu sledil Mark Webber (Red Bull), medtem ko je Alonso na osmem mestu zaostajal celo sekundo. McLarnu in Red Bullu se zdi najbližje Lotus. A zares bo šlo šele na kvalifikacijah – ob 14.00.

Ne spreglejte