Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Četrtek,
28. 6. 2012,
8.04

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

McLaren Lewis Hamilton

Četrtek, 28. 6. 2012, 8.04

8 let, 5 mesecev

McLaren: Razvojna bitka bo letos neomajna

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
"Vsaka ekipa bo na dirke prihajala z novimi in novimi izboljšavami," poudarja športni direktor McLarna, Sam Michael. "Razvojna bitka bo letos neomajna." Razlike so pač tako zelo majhne.

V formuli 1 želijo nižjih stroškov, a letos bodo ti kvečjemu narasli. Tako majhne razlike med dirkalniki in še povsem odprto prvenstvo za oba naslova pomeni, da se bo razvoj in s tem veliko vlaganje denarja nadaljeval vse do konca sezone in to ne le v dveh, treh ekipah, kot je bilo to v preteklih sezonah, temveč v petih, šestih ... Na prvih osmih VN je zmagalo sedem dirkačev iz petih ekip. Med prvim in sedmim v seštevku je le 38 točk razlike. V drugem delu kvalifikacij za VN Evrope so prvih 13 dirkačev ločile le tri desetinke - Fernando Alonso (Ferrari), ki je dan kasneje zmagal, je bil denimo šele 11.

"Razvoja bo letos še ogromno in to bo glavna zgodba preostanka sezone. Vsaka ekipa bo na dirke prihajala, tudi mi, z novimi in novimi izboljšavami," poudarja športni direktor McLarna, Sam Michael. "Razvojna bitka bo letos res neomajna. Ker s 50 tisočinkami pridobiš eno mesto, bomo imeli vse manjše in manjše izboljšave. Zdi se, da so razlike med prvimi 10, 15 iz dirke v dirko manjše." Michael dodaja, da ne gre le za aerodinamične izboljšave, da se ne sme pozabiti niti na mehanske. "Aerodinamika je še vedno ključna, na prvem mestu, a zdaj moraš najti čas tudi za druge stvari." Pa čeprav posamezne mehanske izboljšave prineseje le desetinko na krog.

Ne spreglejte