Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 3. 2013,
14.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Felipe Massa Ferrari Fernando Alonso

Ponedeljek, 18. 3. 2013, 14.18

8 let

Massa se igra z ognjem, javna kritika Ferrarija je nespametna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Felipe Massa je po dirki formule 1 za VN Avstralije javno okrcal taktiko Ferrarija, ki je pričakovano favorizirala Fernanda Alonsa.

Massa se je v prvem delu dirke vozil pred Alonsom in je vodil Ferrarijevo sledenje vodilnemu Red Bullovemu Sebastianu Vettlu. A med drugimi postanki je Ferrari najprej v bokse poklical Alonsa, s čimer je Špancu omogočil, da se je prej oborožil s svežimi gumami in izkoristil dodatno hitrost, s katero je prehitel ne le Masso, temveč tudi Vettla. Ko sta fanta prišla iz boksov, sta lahko nemočno ugotovila, da ju je Fernando taktično prelisičil.

"Ne, sploh nisem zadovoljen. Boriš se z dirkalnikom, bil sem drugi in blizu Sebastianu, nato pa dirkalnik za teboj kar naenkrat zavije v bokse ... Če sem pošten, se je Alonso ustavil razmeroma zgodaj. Če se spomnimo, kako so se naše gume obrabljale v petek, ko smo odpeljali 15 krogov, Fernando pa se je ustavil, ko je zbral 11 krogov. To je bilo tveganje, a je delovalo, saj se je steza zatem izboljšala. Bilo je lažje držati vrhunski ritem, saj je bilo na stezi več gume in Alonso je imel pred seboj prazno cesto. Seveda si zmeraj razočaran, ko izgubiš dva položaja. V nadaljevanju sem zmeraj obtičal za kakšnim dirkalnikom, poskušal sem prehitevati, a sem porabil veliko gume," je po VN Avstralije razočarano razpredal Felipe Massa. Brazilčeva kritika Ferrarija je nespametna, čeprav razumljiva, saj ima Felipe pogodbo samo še za letošnjo sezono. Pa še to so mu podaljšali tik pred štartom prvenstva 2013. Če bo nadaljeval v tem stilu, bi se mu lahko ekipa iz Maranella po koncu sezone zahvalila za sodelovanje in najela kakšnega drugega dirkača. Massa bi se moral že enkrat sprijazniti s politiko moštva, da je drugi dirkač in Alonsov pomočnik. Felipe lahko zmaga ali stopi na stopničke samo, če mu to dovoli Ferrari in če s tem ne ogroža Alonsa.

Ne spreglejte