Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Četrtek,
8. 12. 2011,
16.19

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

McLaren

Četrtek, 8. 12. 2011, 16.19

8 let, 5 mesecev

Lotus McLarnu speljal šefa aerodinamike

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Ekipa formule 1 Team Lotus je potrdila, da je tekmecu McLarnu speljala šefa aerodinamike Johna Ileyja.

''Smo presrečni, da je John sprejel izziv, ki smo mu ga ponudili. Pomagal nam bo dvigniti dirkaške predstave na višji nivo na in ob stezi na enem od ključnih področjih v formuli 1, na področju aerodinamike. To je pravi pokazatelj naše rasti in dokaz, da postajamo resni izzivalec za lovorike v ne tako daljni prihodnosti, ker smo uspeli prepričati takšnega kalibra kot je John. Vznemirjeni smo nad dodano vrednostjo, ki nam jo bo John prinesel v prihodnjih uspehih,'' je kar bruhalo iz izvršnega direktorja Caterhham Group Riada Asmata.

Iley bo pri Caterhamu delal skupaj s tehničnim direktorjem Mikeom Gascoynom, s katerim sta že sodelovala pri Jordanu in Renaultu. John se bo novi ekipi, ki se bo 14. decembra začela promovirati kot Caterham, pridružil šele junija 2012, saj ga do takrat veže pogodba z McLarnom.

Če pa se bosta ekipi uspeli dogovoriti, pa bi lahko Iley svoje delo začel že takoj. Opciji za štart nove službe pa so tudi zimska testiranja in uvodni dirkaški vikend prvenstva 2012, ki bo na sporedu med 16. in 18. marcem v avstralskem Melbournu.

Ne spreglejte