Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sobota,
7. 7. 2012,
9.37

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

dež Jenson Button Silverstone

Sobota, 7. 7. 2012, 9.37

4 leta, 9 mesecev

Kljub dežju in kaosu na cestah se VN VB nadaljuje

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Organizatorji VN VB so zatrdili, da nedeljska dirka bo, pa čeprav je še naprej napovedano slabo vreme, ki onemogoča dirkanje in je povsem ohromilo promet proti dirkališču.

Silverstone podoživlja leto 2000, ko je zaradi močnega deževja več 10 tisoč ljudi več ur pod koncu dirke obtičalo v blatu na parkiriščih ali na prenatrpanih cestah. Odtlej so ceste v okolici uredili, tudi sam objekt Silverstone je postal modernejši, a se jim je kaos zaradi dežja zgodil že v petek. Ceste so bile nabito polne, parkirišča na travnikih okoli dirkališča pa zaradi blata neuporabna. Nič boljše stanje ni bilo na sami stezi. Zaradi stoječe vode smo na petkovih treningih videli zelo malo dirkanja, zaradi akvaplaninga pa je več dirkačev doživelo nesreče (tudi Fernando Alonso in Bruno Senna).

Čeprav se bo slabo vreme nadaljevalo tudi v soboto in nedeljo, so organizatorji odločeni, da VN izpeljejo. Direktor Silverstona Richard Phillips svetuje navijačem z osebnim prevozom, da v soboto na kvalifikacije ne pridejo z osebnimi vozili, ampak naj se odločijo za javni prevoz. "Ljudje, ki niso uspeli priti v petek ali pa jih ne bo v soboto, bodo dobili povrnjene stroške vstopnic in parkiranja," je obljubil. Tako bodo skušali vsaj do nedeljo urediti oziroma ohraniti čim manj uničena travnata parkirišča.

Button se boji, da dirka ne bo izvedljiva

"Mislim, da v takšnih razmerah ne bi mogli dirkati. Rad imam dež, a če je na progi toliko stoječe vode je pri 290 kilometrih na uro strašljivo. Ko si na progi sam, še lahko poiščeš najboljšo linijo, v skupini več dirkalnikov pa je zelo težko. Kvalifikacije v takšnih pogojih še lahko izpeljemo, dirko pa zelo težko," se za izvedbo nedeljske dirke boji Jenson Button (McLaren), ki na domači dirki ni bil še nikoli med najboljšimi tremi. Phillips ostaja prepričan, da bodo dirko lahko izvedli: "V petek je bil res spolzko, a odvodavanje s steze je kar dobro. Voda se steka v jezero ob dirkališču."

V soboto se dirkaški vikend (očitno z zelo malo gledalci na samem dirkališču) nadaljuje s tretjim treningom ob 11.00 in kvalifikacijami ob 14.00.

Ne spreglejte