Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Ponedeljek,
21. 3. 2016,
8.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Jorge Lorenzo VN Katarja

Ponedeljek, 21. 3. 2016, 8.30

6 let, 6 mesecev

"Ker nisem poslušal Michelinovega inženirja, sem zmagal"

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Jorge Lorenzo je ključ do zmage na prvi dirki sezone MotoGP v Katarju videl v velikem tveganju, da je tik pred dirko namesto medium zadnje gume izbral mehko različico.

Ker nisem bil zelo hiter na ogrevanju in sem imel velike težave obdržati dober ritem, sem gledal Marqueza, ki je uporabljal mehko gumo in bil hitrejši in hitrejši. Zato sem se vprašal: Katero gumo naj izberem?"

"Čeprav mi je Michelinov inženir predlagal medium, sem se odločil za mehko. Ta je ponavadi na koncu dirke slabša, a tokrat je bilo ravno nasprotno. Bila je boljša in boljša – ne pri odnašanju zadka, kar se mi je dogajalo na začetku dirke –, v zadnjih krogih je bila impresivna."

"Četudi je Dovizioso pritiskal name, sem v zadnjih treh krogih naredil manjšo razliko. In ko je Marquez končno prehitel Doviziosa, je bila razlika sekunda in sem lahko lažje zadihal. Zmaga je več kot tisoč besed," je za crash.net povedal Jorge Lorenzo.

https://www.instagram.com/p/BDMTtyggKD8/" style=" color:#000; font-family:Arial,sans-serif; font-size:14px; font-style:normal; font-weight:normal; line-height:17px; text-decoration:none; word-wrap:break-word;" target="_blank">Huge satisfaction! 🔝 Gran soddisfazione! #dovi04 #desmodovi #ducati #motogp #alpinestars #suomy

A photo posted by Andrea Dovizioso (@andreadovizioso) on


Ob Lorenzu in tovarniški Yamahi je imel veliko razlogov za veselje tudi tovarniški Ducati. Čeprav se je že v šestem krogu s padcem poslovil Andrea Iannone, ki je vozil na drugem mestu, je Andrea Dovizioso v finišu dirke dobil lep boj za drugo mesto s Hondinim tekmecem Marcom Marquezom.

"Med zimskimi testiranji smo postopoma izboljševali občutke na motorju. Večina dirkačev je postavljala zelo dobre čase, zato nihče ni pričakoval, da bomo konkurenčni že na prvi dirki. A mislim, da je ritem v Katarju boljši kot lani, ker je motocikel boljši, bolj uravnotežen."

"Ker so bila sprejeta nova pravila, moramo počakati na različne steze, da bomo prav razumeli naš potencial. Občutki so zelo dobri in kar sem videl na dirki, je bilo zelo zanimivo. Razumel sem veliko pomembnih stvari, ki jih bom uporabil na prihodnji dirki," je za crash.net svoj pogled na trenutno Ducatijevo formo razložil Andrea Dovizioso.


Hondin tovarniški dirkač Marc Marquez je čutil, da je četrto mesto njegov skrajni domet v Katarju, a potem je padel Ducatijev Iannone, ponudila pa se mu je tudi priložnost, da se je z Doviziosom udaril za drugo mesto.

"Zima je bila zelo težka za nas, ker sem videl, da za najboljšimi dirkači zaostajamo od sekunde do sekunde in pol. Bil sem malo zaskrbljen. A nikoli nismo obupali. Garali smo in vedeli smo, da moramo rešiti veliko težav. Honda nas je odločno podprla."

"Na dirki sem razmišljal, da bom četrti, ker je bila razlika do Pedrose velika. Rekel sem si: Končal bom kot četrti, v Argentini je naslednja dirka. A potem sem si rekel: Če smo že tukaj, poskušajmo biti drugi. Med dirko sta me okupirali dve misli. Ena je bila, da moram končati dirko! Druga pa ta: Marquez, vrni se in napadi!" je za crash.net svojo dilemo na dirki razkril Marc Marquez, ki je bil v Katarju tretji.

Ne spreglejte