Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sreda,
22. 2. 2012,
18.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nico Hülkenberg McLaren

Sreda, 22. 2. 2012, 18.05

8 let

Hülkenberg prvi, Vettel opozarja na McLaren

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nico Hülkenberg (Force India) je odpeljal najhitrejši čas šestega dne testiranj. Sebastian Vettel (Red Bull) je bil tretji. Opozarja na dobro formo McLarna.

Testiranja v Barceloni se nadaljujejo brez Lotusa. Ti se hrabrijo z besedami, ki jih je nekoč izrekel Mario Andretti: "Če je vse pod kontrolo, nisi dovolj hiter." Drugi dan je bil na katalonskem dirkališču najhitrejši Nico Hülkenberg (Force India). Odpeljal je še šest desetink hitreje od torkovega najhitrejšega časa Sebastiana Vettla (Red Bull). Ta je bil to sredo tretji, Zaostal je četrt sekunde in naredil več kot 100 krogov.

"Kot lahko vidimo, Red Bull ne bo kar čez noč nazadoval. Tudi letos bodo zelo močni. Tudi McLaren bo dober. Ferrari ima nekaj izzivov pred sabo, a verjamem, da bodo izpopolnili dirkalnik, unovčili izkušnje in bili zelo močni," po šestih testnih dneh razlaga šef Mercedesa, Ross Brawn. Svojega W03 pa še noče soditi. S testiranji so začeli šele ta teden v Barceloni. "Prezgodaj je za ocene, a za zdaj smo sorazmerno zadovoljni." Michael Schumacher je strnil naslednje misli: "Dirkalnik ima potencial. V njem sem imel dober občutek. Težko je reči, koliko je to vredno, a potencial gotovo je." S tekmeci ni želel vleči primerjave. Nico Rosberg je v sredo zaostal dve sekundi.

Čeprav se govori, da je McLaren naredil napako s klasičnim nosom dirkalnika, pa se zdijo zelo hitri. To je opazil tudi Sebastian Vettel: "McLaren je deloval zelo močan. Lewis je bil dober tudi pri simulaciji dirke." Kaj to pomeni za njegov naskok na tretji naslov prvaka? "Za zdaj lahko rečem, da imam dober občutek z dirkalnikom, ne morem pa vedeti, ali je to dovolj. McLaren res izgleda konkurenčen. Mislim, da v torek niso vozili kvalifikacijskega kroga, pa so nam bili vseeno povsem blizu. Mislim, da bodo močni od samega začetka sezone." In ostali? "V Jerezu nas je presenetil Lotus. Ne vem, če lahko ostanejo pri vrhu. Ferrari je za zdaj skrivnost. Nihče ne ve, ali so dobro ali slabi."

Zadovoljni so pri Force Indii. Nico Hülkenberg pravi, da je dirkalnik zelo dobro uravnotežen. Williams še naprej visoko zaostaja. "Naš dirkalnik se zdi dober v srednje hitrih in hitrih zavojih, v počasnih pa nas čaka še veliko dela," pove Bruno Senna. Sauber je imel v torek nekaj tehničnih težav in Sergio Perez ni mogel opraviti začrtanega programa, toliko bolje mu je šlo v sredo, ko je zaostal le za najhitrejšim.

Ne spreglejte