Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sobota,
31. 3. 2012,
12.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

reli WRC Ford Citroen

Sobota, 31. 3. 2012, 12.31

8 let

Hirvonen varno vodi, Solberg že peti

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Mikko Hirvonen je tretji dan relija Portugalska dirkal previdno, a prednost pred Madsom Östbergom povečal na dobro minuto. Petter Solberg se je prebil na peto mesto.

Po treh petkovih odpovedanih hitrostnih preizkušnjah se je reli Portugalska nadaljeval v soboto dopoldne. Na prvem sobotnem so bili najhitrejši trije povratniki na reli: Dani Sordo (Mini), Jari-Matti Latvala in Petter Solberg (oba Ford). Ti so v petek doživeli nesreče, a se z velikim zastankom v skupnem seštevku vrnili na dirko. Zdaj nimajo več kaj izgubiti in lahko pritiskajo na plin do konca. Solberg je bil po 11. hitrostni preizkušnji s sedmimi minutami in pol zaostanka 13., Sordo je na 14. mestu zaostajal še minuto več, Latvala pa na 16. že več kot 11 minut. Omenjena trojica je bila najhitrejša tudi na 12. in 13. brzincu. Tako se je Solberg pred sobotnim odmorom za kosilo prebil na deveto mesto, Latvala pa na 15.

Mikko Hirvonen (Citroen) lahko z varno prednostjo na prvem mestu relija Portugalska dirka previdneje (trasa je že sorazmerno suha). Vseeno je dopoldne še povečal svojo prednost: na 47 sekund pred Madsom Östbergom in minuto ter devet sekund pred Jevgenijem Novikovom (Ford). Patrik Sandell (Mini) je na četrtem mestu po 13. hitrostni preizkušnji zaostajal že dobre štiri minute.

Solberg tudi popoldne ni popuščal. Prepričljivo je dobil 14. in 15. hitrostno preizkušnjo in se zaradi majhnih razlik med četrtim in desetim po 15. brzincu prebil tik pod stopničke. Drugi Fordov tovarniški dirkač Latvala je zaradi tehnične okvare (tlak goriva) izgubil 12 minut in sanj vsaj o kakšni točki je bilo zanj konec (z 22 minutami zaostanka je dan končal izven prve petnajsterice). Na 16. brzincu (zadnjem sobotnem) pa so tehnične težave (krmilni sistem) doletele še Solberga. Izgubil je minuto in zdrsnil na peto mesto. Medtem je Hirvonen na prvem mestu kontroliral situacijo. Tretji dan relija je končal minuto in 12 sekund pred Östbergom ter minuto in 41 sekund pred Novikovom. Veliko priložnost je zapravil Patrik Sandell (Mini), ki se je do nesreče držal na četrtem mestu.

V nedeljo v okolici Fara sledi še šest hitrostnih preizkušenj. Dirkače pa skrbi vremenska napoved. Pričakujejo nov dež, dežnih pnevmatik pa večini že zmanjkuje. "Če bo v nedeljo dež, sem brez pnevmatik," se boji Mikko Hirvonen. Prav to pa je priložnost Madsa Östberga: "Nekaj dobrih pnevmatik še imam in bi lahko bil zato v dobrem položaju."

Ne spreglejte