Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Petek,
5. 10. 2012,
10.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nico Rosberg Lewis Hamilton Mercedes Fernando Alonso

Petek, 5. 10. 2012, 10.05

8 let

Hamilton prihaja, a Rosberg se ne boji

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Lewis Hamilton se je pravilno odločil, ko je izbral Mercedes, meni Fernando Alonso. Nico Rosberg pa zatrjuje, da se svojega bodočega ekipnega kolega ne boji.

Lewis Hamilton, svetovni prvak iz sezone 2008 in kandidat za prvaka tudi letos, bo pozimi postal ekipni kolega Nica Rosberga. V Mercedesu so zatrdili, da bosta imela dirkača enakovreden status. Pa vseeno: Britanec velja za favorita. A Nemec pravi, da se izziva ne boji. "Pravzaprav se že veselim, saj imam rad takšne izzive. Prepričan sem, da mi bo šlo dobro. Bomo še videli, kako se bom primerjal z novim ekipnim kolegom. Ne skrbi me. Saj je trenutno moj ekipni kolega sedemkratni svetovni prvak in sem že zdaj izpostavljen visokemu izzivu." Lewisa Nico dobro pozna. Pred leti sta bila celo ekipna kolega v kartingu. "Iz kartinga se spomnim, da je zelo težak nasprotnik. Je zelo, zelo hiter in gotovo eden najhitrejših."

Nekaj tednov pred Hamiltonovo odločitvijo sta se pogovarjala o Mercedesu, razkriva Rosberg. "Nisem ga skušal prepričati. Skušal sem biti čim bolj objektiven. Omenil sem mu nekaj pozitivnih stvari o ekipi. Postavil mi je nekaj vprašanj in sem mu po pravicu odgovoril. Moji odgovori so bili sami pozitivni, saj imam same dobre izkušnje. V Mercedesa povsem verjamem." Da bi bila ekipna kolega v formuli 1, je bila njuna želja že v otroštvu. "O tem sva se pogovarjala, ko sva bila 14-letna dečka v kartingu. 'Si predstavljaš, da bi bila nekega dne ekipna kolega v formuli 1. A ne bi bilo to kul?' In zdaj se je kar naenkrat to zgodilo. Zdi se neresnično," je v "paddocku" dirkališča v Suzuki pripovedoval Rosberg.

Alonso podprl Hamiltonovo odločitev

Hamiltonovo selitev iz McLarna v Mercedes je komentiral tudi njegov ekipni kolega iz sezone 2007, Fernando Alonso. "To je nekaj povsem normalnega. To je korak v dirkačevi karieri. Mislim, da je za Lewisa dobro, da zapušča McLaren. Alain Prost je odšel, pa Ayrton Senna, nato jaz in zdaj Lewis. Ponavadi se odide zaradi boljšega življenja. To je dobra sprememba." Španec namiguje, da je v McLarnu vse preveč striktno. Pa še brez konstruktorske lovorike so že 14 let, dodaja. Pa ni Mercedes tveganje, vendarle imajo v treh letih le eno zmago? "Hamilton je eden najboljših dirkačev. Mislim, da bo naslednje leto bolj užival. Bo konkurenčen in mislim, da bo že od naslednje sezone tekmec za prvaka. Mercedes je z Rossom Brawnom vrhunska ekipa. Za sabo imajo velik koncern. So zelo močni."

Ne spreglejte