Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sobota,
25. 8. 2012,
12.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

McLaren Lewis Hamilton Jenson Button Fernando Alonso

Sobota, 25. 8. 2012, 12.11

8 let

Hamilton: Imamo realne možnosti za oba naslova

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Lewis Hamilton ima 47 točk zaostanka, a gre po zmagi na VN Madžarske hrabro v jesenski del sezone. "Na zadnjih devetih dirkah imamo povsem realne možnosti za oba naslova prvaka."

Britanski dirkač Lewis Hamilton (McLaren) na VN Belgije prihaja s 47 točkami zaostanka za vodilnim v skupnem seštevku Fernandom Alonsom (Ferrari). Poletnega premora ni preživel, kot si je predstavljal. Zaradi hude bolezni svoje tete je prekinil dopustovanje v ZDA in večino časa preživel z njo. V petek je vendarle moral v McLarnovo tovarno v Woking na trening v simulator in na medijske obveznosti pred prihajajočo dirko v Spaju. Čeprav ima Alonso že 44 točk naskoka pred prvim zasledovalcem Markom Webbrom (Red Bull), pa svetovni prvak iz sezone 2008 meni, da je bitka za prvaka še povsem odprta.

"Zmaga na Madžarskem je bila fantastična. Celotna ekipa je odšla na počitnice z zelo pozitivnim občutkom. Meni pa je dala upanje in zagotovilo, da imamo na zadnjih devetih dirkah povsem realne možnosti za oba naslova prvaka," zatrjuje Hamilton, ki je ob Alonso edini z več kot eno zmago letos. V konstruktorskem naslovu ima McLaren na drugem mestu 53 točk zaostanka za Red Bullom. Če ne bi bilo odstopov v Valencii in Nemčiji, bi bil mladenič zdaj prvi Špančev zasledovalec. A sezona 2012 je pač zelo nepredvidljiva, nenazadnje je na prvih sedmih VN zmagalo sedem različnih dirkačev. "Mislim, da je še vedno težko točno napovedati, kdo bo zmagal naslednjo VN. Bi pa rekel, da nam bo v naslednjih nekaj tednih mnogo bolj jasno, kako se bo razpletla bitka za svetovni naslov. Finale sezone bo zelo težko, taktično in zanimivo. Nobena ekipa ni posebne prednosti."

Čeprav je Jenson Button (McLaren) že 88 točk za vodilnim v točkovanju, se tudi on še ne predaja. Da pa bi se lahko resno vmešal v boj za tako želeno lovoriko, bo kot prvo moral Alonso nekajkrat odstopiti. A Španec je do točk prišel na zadnjih 23 dirkah!

Ne spreglejte