Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Nedelja,
16. 12. 2012,
20.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Romain Grosjean Michael Schumacher Sebastian Vettel Sebastien Ogier

Nedelja, 16. 12. 2012, 20.11

8 let

Grosjean, Vettel in Schumacher – prvaki prvakov

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Romain Grosjean je slavil na prestižni dirki prvakov Na Tajskem, kjer se je udarilo 16 superzvezdnikov iz avtomotošporta. Pokal narodov navezi Michael Schumacher - Sebastian Vettel.

Na letošnjem dirkaškem spektaklu so se dirkači pomerili z Audiji R8 LMS, VW Sciroccoti, Lamborghiniji Gallardi Super Trofeo in Toyotami GT86.

Grosjean je v velikem finalu premagal Le Mansovo legendo Toma Kristensena in prvič v karieri postal zmagovalec dirke šampionov. Danec je med dirkaško elito nastopil že dvanajstič, a bo moral na prvo posamično lovoriko počakati vsaj še do naslednjega leta. Lani ga je v finalu ustavil Francoz Sebastien Ogier, letos prav tako Francoz, Romain Grosjean.

"To bi jaz poimenoval nor dan! V četrtfinalu sem se srečal s Sebastianom Vettlom, v polfinalu pa z Michaelom Schumacherjem. Z dvema Nemcema, ki sta naju v soboto premagala v finalu pokala narodov. Nato je sledil finale s Tomom. Imel sem kanček sreče, da sem bil v pravem trenutku v pravem dirkalniku. V formuli 1 sem imel težak zaključek sezone, a sem se končno v soboto vrnil spet na stopničke, sedaj pa še to! Lepo je, da sem pobral to zmago, preden se odpravim na dopust. Hvala vsakemu na Tajskem, ker je bila dobrodošlica fantastična," je po zmagi na dirki šampionov kar bruhalo iz Romaina Grosjeana.

V pokalu narodov Schumacher in Vettel šestič zapored

V pokalu narodov sta slavila stara znanca dirke šampionov Michael Schumacher in Sebastian Vettel, šestič zapored. V finalu sta ugnala francosko navezo Sebastien Ogier – Romain Grosjean.

"Dirka šampionov je zanimiv dogodek z vrhunsko zasedbo in tesnimi dvoboji. Resnično smo se bali francoske ekipe, a v finalnih vožnjah sta izgubila čas. Midva pa sva imela srečo, ker sva nenehno dosegala dobre rezultate," je po šestorčku povedal Michael Schumacher.

Aktualni prvak formule 1 Sebastian Vettel pa je dodal: "Pred to zmago tudi Michael Schumacher ni osvojil šest naslovov zapored, zato je to nekaj posebnega. Šest let je dolga doba. Sedaj se lahko ozreva nazaj, zavedajoč se, da sva zmagala zadnjih šest let zapored."

Ne spreglejte