Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 7. 2021,
11.49

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

Tim Gajser Tim Gajser MXGP motokros

Četrtek, 1. 7. 2021, 11.49

2 leti, 10 mesecev

mxgp

Gajser po šestih letih znova v Maggiori

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18
Tim Gajser | Tim Gajser bo po šestih letih spet vozil na stezi v Maggiori. | Foto Grega Valančič/Sportida

Tim Gajser bo po šestih letih spet vozil na stezi v Maggiori.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Motokrosiste na čelu z vodilnim v svetovnem prvenstvu Timom Gajserjem v nedeljo na stezi v Maggiori čaka tretja preizkušnja sezone. Motokrosisti se na omenjeno prizorišče v Italiji vračajo po šestih letih, Gajser pa ima od tam lepe spomine, saj je leta 2015 dobil dirko v nižjem razredu MX2.

Junija 2015 je bil Gajser na progi Maggiora Park v prvi vožnji tretji, v drugi pa drugi, kar mu je skupno prineslo zmago na dirki. Za Gajserja, ki je tisto leto postal svetovni prvak v razredu MX2, je bila to druga zmaga na dirki v karieri.

Na zmagovalnem odru sta mu takrat družbo delala Nizozemec Jeffrey Herlings in Švicar Jeremy Seewer, danes njegova tekmeca v elitnem razredu MXGP.

Gajser, zmagovalec uvodne preizkušnje v Rusiji in drugi prejšnji konec tedna v britanskem Matterley Basinu, bo v Italiji zagotovo favorit za novo zmago. Slovenec progo v Maggiori zelo dobro pozna, saj je na njej v preteklosti odpeljal kar nekaj dirk odprtega italijanskega državnega prvenstva, nazadnje letos aprila, ko je dve vožnji v razredu MX1 prepričljivo dobil.

"Veselim se, da bomo znova dirkali v Maggiori. Na tisto progo me vežejo lepi spomini, saj sem leta 2015 dobil dirko MX2, letos pa italijansko prvenstvo. Gre za impresivno dirkališče stare šole z visokimi klanci in proga odlično teče, zato je zabavno voziti tamkajšnje kroge," je o italijanski progi za spletno stran svoje ekipe povedal 24-letnik.

Bo Gajser še povečal vodstvo?

Tudi malce trša podlaga od tiste, ki je bila nazadnje v Matterley Basinu, bi lahko Gajserju pomagala, da bi še povečal vodstvo v skupnem seštevku. Trenutno ima po dveh dirkah 15 točk prednosti pred prvim zasledovalcem Herlingsom in še pet več pred Francozom Romainom Fevbrejem, zmagovalcem zadnje dirke SP v razredu MXGP v Maggiori 2015.

Nevaren zna biti tudi veteran Antonio Cairoli, ki bo pred domačim občinstvom po zmagi na VN Velike Britanije zagotovo še dodatno motiviran. Vsekakor bodo pomembne že kvalifikacije, saj dobra uvrstitev prinaša izbiro boljšega startnega položaja.

"Zaenkrat sem zelo zadovoljen s svojim letošnjem dirkanjem in vsaka dirka mi ponuja možnost, da dokažem, kako dobro se počutim. Vsi zelo trdo delamo, da bi na dan dirke vse naredili, kot je treba. Zelo sem vesel, kako vse poteka. Upam, da bom ob progi spet slišal svoje navijače. V Matterleyju je bilo super slišali navijanje ob progi in zaradi takšnega vzdušja je dirkanje samo še bolj zabavno," je še povedal Gajser.

Jan Pancar bo nastopil v šibkejšem razredu MX2. | Foto: Grega Valančič/Sportida Jan Pancar bo nastopil v šibkejšem razredu MX2. Foto: Grega Valančič/Sportida

Slovenija s predstavnikom tudi v šibkejšem razredu

Tudi v šibkejšem razredu MX2 bo Slovenija v nedeljo imela svojega predstavnika. To bo Jan Pancar, ki je prav tako aprila na progi Maggiora Park že dirkal v okviru odprtega italijanskega prvenstva. Takrat je v svojem razredu zasedel skupno šesto mesto. V britanskem Matterley Basinu ni bil najbolj zadovoljen, je pa na uvodni dirki osvojil skupno deseto mesto.

Prva vožnja VN Italije v razredu MX2 bo v nedeljo ob 12.15, v MXGP pa uro pozneje. Druga vožnja v razredu MX2 sledi ob 15.10, v razredu MXGP pa ob 16.10.

Preberite še:

Tim Gajser
Sportal Gajser z odlično drugo vožnjo do drugega mesta
Ne spreglejte