Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Ponedeljek,
8. 11. 2021,
4.00

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3,47

6

VN Lombardije Jeffrey Herlings Romain Febvre Tim Gajser Tim Gajser MXGP motokros

Natisni članek

Ponedeljek, 8. 11. 2021, 4.00

2 leti, 6 mesecev

Odzivi po VN Lombardije

Gajser: Ničesar nisem pridobil, a se je KTM pritožil

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3,47

6

Tim Gajser Mantova | Tim Gajser je letos dobil štiri dirke, v prvenstvu zaostaja 15 točk. | Foto Honda Pro Racing/ShotbyBavo

Tim Gajser je letos dobil štiri dirke, v prvenstvu zaostaja 15 točk.

Foto: Honda Pro Racing/ShotbyBavo

Tim Gajser je bil po VN Lombardije prepričan, da v prvi vožnji po sekanju zavoja ni ničesar pridobil, a je dejal: "Vedel sem, da se bo KTM pritožil. In so dobili to, da so mi pribili mesta." Boja za naslov prvaka slovenski as še ne predaja.

Tim Gajser Arco
Sportal Kazen Gajserju vzela stopničke, 8 točk in morda naslov prvaka

Po četrtem mestu na VN Lombardije, potem ko je v prvi vožnji dobil pet mest pribitka, svetovni prvak v motokrosu Tim Gajser (Honda) ni mogel skriti razočaranja. Po dirki so do njegovega bivalnika prišli tudi navijači, da bi ga z aplavzom le nekoliko potolažili. "Ja, res so bili glasni. Vsem bi se rad zahvalil za res veliko podporo ob progi," je s kislim nasmeškom v Mantovi zbranim slovenskim novinarjem dejal 25-letni Makolčan. Čeprav mu ni bilo lahko, je dobro uro po dirki stopil pred novinarje.

"Že v prvi vožnji sem imel težave. Zavedal sem se, kaj se je zgodilo. Zapeljal sem s proge. Nisem se mogel takoj vključiti nazaj. Malo sem moral zapeljati naprej, da sem se lahko vrnil na progo. Počakal sem nekaj voznikov, da me prehitijo. Ven sem šel nekje kot šesti in mislim, da če se bom priklopil kot šesti, ne bom nobenega mesta pridobil in tudi ne izgubil. A so se na koncu odločili, da mi pribijejo pet mest. Zagotovo sem bil razočaran, a tako pač je. Moral sem se s tem sprijazniti." Namesto na tretjem mestu je Gajser tako prvo vožnjo končal na osmem. In v prvenstvu izgubil osem točk.

Komisarji so ocenili, da je s sekanjem drugega zavoja pridobil štiri mesta. Zraven so dodali še eno kazensko mesto in zato so mu pribili pet mest. "Malo ti potem pade morala. Vedel sem, da sem naredil napako. A ni bila čisto moja. Na štartu smo se zapletli. Enemu vozniku sem se zaletel v kolo, ker ga je 'razmetalo' pred mano. In mi je motor avtomatsko pobegnil s proge. Celotno dirko sem o tem razmišljal. Nisem bil z glavo povsem pri tekmi. Vedel sem, da se bo nekaj zgodilo. Vedel sem, da se bo KTM pritožil, kar so tudi naredili. In so dobili to, da so mi pribila mesta. Nato se ni bilo enostavno osredotočiti na drugo vožnjo, a sem dal vse od sebe. Prišel sem vsaj do tretjega mesta."

Gajser: Ne bom obupal

"V drugi vožnji pa mi štart ni najbolje uspel. Herlings in Febvre sta bila spredaj, jaz pa sem se zadaj mučil s tekmovalci, da sem jih prehitel. Ko sem prišel do njiju, pa je bilo prepozno, saj sta imela že lepo prednost. Ni ju bilo mogoče uloviti. Sem razočaran. A zdaj ne moremo več časa zavrteti nazaj. Ena dirka je še pred nami. Razlika se je povečala. Ampak jaz ne bom obupal. Čakata nas še dve vožnji. Na razpolago je še 50 točk in dal bom vse od sebe. Bomo videli." Timov zaostanek za vodilnim Romainom Febvrom (KawasakI) zdaj znaša 15 točk, za drugim, Jeffreyjem Herlingsom (KTM), pa 12.

Tim Gajser | Foto: Honda Pro Racing/ShotbyBavo Tim Gajser Foto: Honda Pro Racing/ShotbyBavo V sredo bo tako praktično moral dobiti obe vožnji, njegova tekmeca pa ne bosta smela biti med prvimi petimi. Predpogoj, da bi bil blizu temu, bosta dobra štarta. A pravzaprav so, ob tisti poškodbi ključnice, štarti Gajserju letos vzeli največ točk. V minulem tednu so štarte znova trenirali. "Štarti so boljši, a vseeno manjka tista pika na i. Pozimi bomo res morali bolj delati na tem. Vemo, da je to točka, kjer nam malo manjka. Če ne štartaš dobro, potem se moraš boriti in veliko tvegati. Do srede bom štarte še vadil in poskušal narediti res vse, da bosta ob nastopu boljša."

Samo še dva v boju za prvaka?

"Zdaj šteje vsaka točka. Zelo zanimivo bo. Mislim, da je zdaj boj samo še med mano in Romainom. Veliko je na kocki. V sredo nas čaka dobra bitka," je pred sredinim finalom prvenstva MXGP Gajserja iz boja za prvaka Herlings že kar odpisal. A prav sam bi se moral zavedati, kako hitro se lahko vse obrne. Na zadnjih dirkah je bil največkrat na tleh, v Pietramurati dirke ni dokončal, ker mu je eden od tekmecev poškodoval motor. Psihološko se je zato Nizozemec zdel najbolj ranljiv in pod pritiskom. Ta zmaga, njegova že 98. v svetovnem prvenstvu, je morda to spremenila.

Na drugi strani je Febvre povsem sproščen. Francoz dirka najbolj konstantno. Čeprav je letos dobil le eno veliko nagrado, vodi v prvenstvu tri točke pred Herlingsom, ki je osvojil osem dirk. "V prvenstvu ne čutim nobenega pritiska. V sredo bo zanimivo. Gremo!"

Gariboldi Gajser
Sportal Gariboldi: Tim lahko ujame legendo, postane 9-kratni prvak
Mantova Gajser Cairoli 2016
Sportal Mantova, lepi in grozni spomini za Tima Gajserja #video
Ne spreglejte