Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 5. 2021,
12.42

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Tim Gajser Tim Gajser

Sreda, 12. 5. 2021, 12.42

2 leti, 11 mesecev

Gajser: Če bom sproščen, se lahko spet borim za naslov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Tim Gajser | Tim Gajser je pripravljen na ubranitev naslova svetovnega prvaka.  | Foto Grega Valančič/Sportida

Tim Gajser je pripravljen na ubranitev naslova svetovnega prvaka.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Če ne bo kakšnih novih sprememb v koledarju, se bo sezona za najboljšega motokrosista v Sloveniji in na svetu začela čez mesec dni. Tim Gajser, ki tudi letos brani naslov svetovnega prvaka v elitnem razredu MXGP, pravi, da je povsem pripravljen in da že komaj čaka prvo dirko na najvišji ravni.

Zaradi koronskih omejitev ter težav pri logistiki in izvedbi tekmovanj so morali v vodstvu tekmovanja že nekajkrat spremeniti začetek sezone SP oziroma so ga prestavljali. Za zdaj velja, da se bodo najboljši dirkači v sezoni 2021 na dirki za SP prvič merili v ruskem mestu Orljonok 13. junija.

"Vsi na štartni rampi si želimo zmagati in osvojiti naslov prvaka. Poskušal bom ne razmišljati o tem, se osredotočiti nase in odpeljati, kot znam. Če bom sproščen, se lahko spet borim za naslov. Dal bom vse od sebe, upam, da se lahko spet veselim," je o prihajajoči sezoni dejal branilec naslova.

Tim Gajser | Foto: Honda Racing Foto: Honda Racing

Tim Gajser je pred začetkom sezone sodeloval na uradni predstavitvi krovne zveze AMZS, ki je športnike pod svojim okriljem zbrala na novinarski konferenci. Pravzaprav je bil Gajser tudi sogostitelj, saj je predstavitev potekala ob progi za motokros v Lembergu pri Šmarju.

Trenutno je najemnik proge Tiga243 Land, si pa želi, da bi bil tudi njen lastnik

Gajserjeva ekipa je progo za zdaj najela ter jo tudi že precej prenovila in posodobila, v prihodnosti pa svetovni prvak razmišlja tudi o nakupu, tako da bo imel na voljo povsem svoje prizorišče za treninge.

"Trenutno sem samo najemnik, si pa v bližnji prihodnosti želim, da bi bil lastnik. A zelo dobro sodelujemo. Potreboval sem prostor za motorje, za treninge. Že prej, ko sem imel progo doma v Pečkeh, so bile razmere zelo dobre. Tu pa je vse na progi. Oblečeš se, greš na progo, mehanik poskrbi za motor ... Zelo je olajšalo treninge in vse skupaj," je o progi, ki jo je poimenoval Tiga243 Land, dejal Gajser.

Razgibana lanska sezona, ko so zaradi pandemije morali improvizirati na vseh ravneh, mu je prinesla že tretji naslov prvaka v elitnem razredu.

Veseli se vrnitve v običajni ritem

"Lanska sezona je bila posebna, tako glede koledarja kot glede tega, kako so si sledile tekme. Imam pa rajši, da se vračamo v običajen ritem, da je ena tekma konec tedna. Vse je bolj umirjeno, imaš več časa na progi. Kvalifikacije v soboto in dirka v nedeljo, to mi je bolj všeč," se prvak veseli vrnitve v običajen predkoronski ritem dirk.

Priprave na novo sezono je začel že zgodaj, tako kot vedno po zimskem premoru ni dolgo zdržal brez motorja. Na dirkah nižje ravni še ni veliko nastopal, pred SP pa je ali še bo odpeljal nekaj dirk italijanskega prvenstva, ki so ponavadi dober pokazatelj pripravljenosti.

"Priprave sem začel že konec decembra lani. Treningi so potekali super, počitka ni bilo. Nočem pa se pretrenirati, da ne bi preveč naredil prehitro. Treningi potekajo normalno, mogoče jih je manj na motorju, preostalo pa je tako, kot mora biti."

Ekipo okrepil nov mehanik

Njegova ekipa Honda je kot vedno že zgodaj pripravila nove motorje in se lotila izboljšav. Gajser je z izdelkom za sezono 2021 zelo zadovoljen: "Honda ogromno dela in vlaga. Delamo že za naprej, inženirji nikoli ne spijo. Na motorju so malenkostne spremembe, je pa zdaj še boljši in sem zadovoljen." Med večjimi spremembami v ekipi je sicer menjava mehanika, prejšnji se je po sedmih letih sodelovanja zaradi družinskih razlogov vrnil domov v Francijo, novi prihaja iz Italije.

Zaveda se, da bo od junija ritem zelo naporen. "Ko bomo začeli sezono, bodo tekme skoraj vsak konec tedna. Le nekaj vikendov vmes je prostih. Sicer pa bomo v pogonu od junija do decembra, ko je dirka v Argentini. Zelo naporno bo."

Pogreša navijače

Gajser pa upa tudi, da se bodo lahko kmalu ob proge vrnili navijači. Njegovi veljajo za najbolj zveste in prepoznavne v karavani motokrosa: "Manjkajo nam, zelo. Ampak situacija je pač takšna, upamo, da čim prej mine in da bodo lahko v velikem številu prišli na tekme. To ti daje dodaten motiv in energijo, sploh tam, kjer jih vidiš in čutiš ob zavojih."

Ne spreglejte