Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Petek,
23. 3. 2012,
12.06

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

VN Malezije Ferrari Sauber Sergio Perez Felipe Massa

Petek, 23. 3. 2012, 12.06

7 let, 12 mesecev

Ferrari še zaupa v Masso

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
"Pomembno je, da zaupamo vanj," o Felipeju Massi pove Stefano Domenicali. Z novo šasijo naj bi bil na VN Malezije boljši. Medtem iz Sauberja sporočajo, da Sergio Perez ni na voljo.

V Ferrariju in Sauberju zavračajo govorice in pritiske italijanskih medijev, da naj Felipeja Masso zamenjajo s Sergiom Perezom. Vodja ekipe iz Maranella, Stefano Domenicali, je prepričan, da se bo tako kot F2012 izboljšal tudi Brazilec. "Pomembno je, da zaupamo vanj. Z njim delamo na drugačnem programu kot s Fernandom Alonsom. Poskrbeti moramo, da bo dobil najboljši možen dirkalnik v trenutnih okoliščinah. Da bi bil v dirkalniku bolj domač, smo zamenjali šasijo. Poznamo težave in se soočamo z njimi. Poskrbeli bomo, da jiih bomo čim hitreje rešili." In to sta predvsem trakcija v počasnih zavojih in končna hitrost.

Massa je bil na petkovih treningih s skoraj sekundo zaostanka za Lewisom Hamiltonom (McLaren) 13. oziroma 16. "Ta vikend dirkam s povsem drugim dirkalnikom in v njem se počutim mnogo bolje. Dirkalnik je bolj normalen in zato sem lahko bolj konkurenčen Alonsu," je strnil Felipe Massa. Fernando Alonso je bil na drugem treningu šesti. "Največ težav imam s stabilostjo zadka dirkalnika, še posebej v počasnih zavojih. A počasi začenjamo razumeti številne nejanosti in težave iz Avstralije. Za vrhunske uvrstitve še naprej nimamo konkurenčnega dirkalnika, a upam, da se bom lahko boril za čim več točk."

Perez s trdno pogodbo

Dirkaškega vikenda v Sepangu najbolje ni začel niti Sergio Perez (Sauber), je je dosegel 20. in 18. čas. Mehičan pravi, da je z mislimi povsem pri Sauberju. Predsednica moštva Monisha Kaltenborn medtem zatrjuje, da ne ve nič o tem, da bi jim ga Ferrari želel speljati sredi sezone: "Za nas je kompliment, če se drugi zanimajo za našega dirkača. Ne bi bilo prvič. A kot smo že rekli, je za zdaj naš dirkač. Naš princip je, da med sezono dirkačev ne manjamo. Kaj se bo zgodilo po sezoni, pa bomo še videli." Zakaj je Checo, kot ga kličejo, tako zaželen z naslednjimi besedami pojasnjuje Peter Sauber: "Jasno je, da je hiter, talentiran in dobro dela s pnevmatikami. Ko si bo nabral še izkušnje, bo še hitrejši in še boljši."

Ne spreglejte