Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
31. 5. 2024,
22.30

Osveženo pred

2 tedna, 5 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,69

Natisni članek

VN Kanade Alpine Formula 1 Pierre Gasly Esteban Ocon Monte Carlo VN Monaka

Petek, 31. 5. 2024, 22.30

2 tedna, 5 dni

Esteban Ocon

Dirkač formule 1 globoko razočaran zaradi nadlegovanja na spletu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,69
Monako Esteban Ocon Alpine | Esteban Ocon letos še ni osvojil točke, v Monaku je odstopil po trčenju v prvem krogu. | Foto Reuters

Esteban Ocon letos še ni osvojil točke, v Monaku je odstopil po trčenju v prvem krogu.

Foto: Reuters

Francoski dirkač formule 1 Esteban Ocon (Alpine) je zatrdil, da bo v svojem dirkalniku tudi na naslednji dirki, VN Kanade v Montrealu. Razočaran pa je zaradi številnih negativnih komentarjev, ki jih je bil po dirki v Monte Carlu deležen na družbenih omrežjih. VN Monaka se je zanj končala že v prvem krogu, ko je trčil z ekipnim kolegom.

Monako Sergio Perez Red Bull nesreča
Sportal Nesreča Pereza v Monaku: za od dva do tri milijone škode

Sledile bodo resne posledice. S temi besedami je vodja ekipe Alpine Bruno Famin sprožil govorice, da utegne Esteban Ocon kazensko izpustiti naslednjo dirko v Montrealu ali pa celo izgubiti službo, potem ko je v prvem krogu na veliki nagradi Monaka nespametno skušal prehiteti ekipnega kolega Pierra Gaslyja, kjer to ni bilo mogoče. In zgodilo se je tisto, česar v ekipah nikakor nočejo videti – trčenje med ekipnima kolegoma. Na veliki nagradi Kanade ga zaradi povzročitve trčenja čaka pet mest slabši štartni položaj (kazen komisarjev iz Monaka). Francoz pa zdaj sporoča, da na štartu zagotovo bo in da ga ekipe ne bo kaznovala.

"Nismo roboti"

Esteban Ocon s svojim dekletom | Foto: Reuters Esteban Ocon s svojim dekletom Foto: Reuters "Veliko je bilo povedanega po monaški veliki nagradi. Dobil sem tudi veliko sporočil podpore, globoko pa sem razočaran nad številom nadlegovanj in negativizma, ki sem ga prejel prek spleta. To se je nanašalo na moj karakter, dirkanje in mojo kariero," je v sporočilu za javnost zapisal Ocon. "Po zaslugi trdega dela, podpore in odrekanja številnih ljudi sem odpeljal več kot 140 dirk formule 1 od svojega debija leta 2016. Vedno sem bil zagrizen tekmec tako kot vsi dirkači in sem bil tako udeležen tudi v nekaj nesrečah," še piše. "Seveda sem delal tudi nedolžne napake. Nismo roboti. Smo športniki, ki se vsak dan ženemo prek meja, da bi uresničili svoje sanje o zmagah." Za trčenje v Monaku se je opravičil že takoj po dirki, zdaj je še enkrat prevzel odgovornost. "Pierra spoštujem kot ekipnega kolega in tekmeca. Vedno sva skupaj zložno sodelovala in tako bo tudi v prihodnosti."

Alpine je letos v precej slabem položaju, saj je bilo deseto mesto Gaslyja v Monte Carlu njihova prva osvojena točka. Z veliko nagrado Kanade se prvenstvo nadaljuje čez teden dni.

Monako Charles Leclerc Ferrari
Sportal Skok Leclerca v morje, saj to ni uspelo še nikomur #video
Monako štart Charles Leclerc Ferrari Oscar Piastri McLaren
Sportal Leclerc premagal urok, silovito trčenje, Red Bull brez pnevmatik
Monako Carlos Sainz
Sportal Nepričakovani snubec za Sainza
Ne spreglejte