Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Torek,
26. 1. 2016,
9.30

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Ducati MotoGP

Torek, 26. 1. 2016, 9.30

3 leta, 2 meseca

Ducatijev draXter osupnil. Bo tudi Stoner v soboto na testiranjih?

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Izvršni direktor tovarniškega Ducatija v MotoGP Claudio Domenicali, ki je na Bike Expo Showu v Veroni ponosno predstavil genialnega draXterja, radovedno pričakuje Stonerjevo vrnitev.

Ducatijevi verniki so spet lahko doživeli novo razodetje, ki so ga pri italijanskem konstruktorju motociklov poimenovali draXter. Tehnološka mojstrovina je bila vesoljnemu svetu predstavljena na Bike Expo Showu v Veroni.

Nad njim je bil izjemno navdušen izvršni direktor tovarniškega Ducatija v MotoGP Claudio Domenicali, ki je za gpone povedal: "Sem zelo vesel in ponosen na rezultat, že neštetokrat so dizajnerji in Ducatijevi inženirji opravili odlično delo!"

Italijan komaj čaka tudi drugo razkritje letošnje sezone, ki se bo zgodilo ta konec tedna na stezi v malezijskem Sepangu. Tovarniškega Ducatija MotoGP bo po petih letih znova zajahal svetovni prvak kraljevskega razreda iz leta 2007 in 2011 Casey Stoner. V akciji bo v soboto in nedeljo na malezijski stezi Sepang.

"Bolj sem radoveden, kot sem bil pred skoraj desetimi leti, ko je Casey prvič preizkusil Ducatija. Stoner bo najprej preizkusil lanski motor z Ducatijevo elektroniko, a z Michelinovimi pnevmatikami. Poskrbeli bomo za elektronsko krmilno enoto, ki bo letos stopila v veljavo. Potem bomo v nov model postopoma vgrajevali izboljšave. Tako se bodo lahko dirkači prilagajali in poiskali optimalni občutek brez pretirano dolgih skokov."

Kako se bo Ducati spopadel s situacijo, če bo Stoner na prihajajočih testiranjih hitrejši od tovarniških dirkačev MotoGP Doviziosa in Iannoneja? Domenicali odgovarja:

"Mislim, da bo Casey motivacija za vse dirkače v kraljevskem razredu, ne le za Ducatijeve. Sicer ne verjamem, da bo kdajkoli spet redno dirkal. No, dobro, s kakšnim povabilom organizatorja … Mislim, da Dorna Sports (lastnik komercialnih pravic MotoGP, op. p.) in blagajnik na Phillip Islandune vseeno bosta nasprotovala, ko bodo Stonerja na stezi predstavili kot nastopajočega za dirko."

Ne spreglejte