Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Četrtek,
20. 9. 2012,
18.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Felipe Massa Fernando Alonso Ferrari Sergio Perez

Četrtek, 20. 9. 2012, 18.07

8 let

"Če zamenjajo Masso, mora biti njegov naslednik boljši"

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Fernando Alonso je dal svoji ekipi vedeti, da če zamenjajo Felipeja Masso, morajo pripeljati res boljšega dirkača. Na priložnost je pripravljen Sergio Perez, a kontaktov z njimi nima.

Pred VN Singapurja se je prvič v debato, ali naj Felipe Massa ostane v Ferrariju ali naj se ga zamenja, vključil Fernando Alonso. Španec se je postavil Brazilcu v bran, češ da ga ne gre zamenjati z enim od "malih imen", ki so predmet govoric. "S Felipejem delam tri leta in imava zelo dober odnos. Če se ekipa odloči, da zamenja Felipeja, mora biti njegov naslednik boljši," zatrjuje vodilni v dirkaškem seštevku. Je kar 132 točk pred ekipnim kolegom. "Piše se o številnih, a če vsa ta imena primerjaš s Felipejevimi dosežki v formuli 1, kaj so ta mala imena v formuli 1 sploh dosegla?"

Medtem Massa še naprej zatrjuje, da bo v preostanku sezone naredil vse, da šefe Ferrarija prepriča, da si zasluži še eno priložnost. S petim in četrtim mestom v Spaju in Monzi je dokazal, da vendarle še ni za odpis. Pa vendarle: Sergio Perez, ki ga italijanski mediji kar nekako vsiljujejo Ferrariju, je na minuli VN Italije končal na drugem mestu.

Pereza ni kontaktiral ne Ferrari ne McLaren

Mehičana Pereza je v začetku tedna eden od britanskih časnikov povezal tudi z McLarnom, kjer bi lahko nasledil Lewisa Hamiltona, če bi se ta res odločil za selitev k Mercedesu. Član Ferrarijeve akademije, ki je z Sauberjem v svoji drugi sezoni že trikrat stopil na zmagovalni balkon, se z govoricami ne obremenjuje preveč. "Ogromno je govoric. Najprej je šlo za Ferrari, zdaj za McLaren. Ko imam dobro dirko, me selijo v drugo ekipo. A glavno je, da še naprej dobro opravljam svoj posel in na naslednjih dirkah izkoristim potencial, ki ga imamo." Na neposredno vprašanje, če je v kontakt z njim stopil kdo od mož iz velikih ekip, odgovarja: "Ne."

A čeprav je predsednik Ferrarija Luca di Montezemolo pred časom dejal, da ni dovolj izkušen za Ferrarija, se Checo sam čuti pripravljenega. "Spoštujem besede Di Montezemola o mojih izkušnjah. Spoštujem njegovo mnenje. Zavedam se svojega položaja. Najbrž meni, da za Ferrari potrebuješ več izkušenj. To je šele moja druga sezona. Se pa čutim pripravljenega za dobro delo, za borbo za naslov v eni od velikih ekip."

Ne spreglejte