Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Petek,
9. 10. 2015,
19.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Danil Kvjat Red Bull VN Rusije

Petek, 9. 10. 2015, 19.50

8 let

"Če si v središču medijske pozornosti, si dober"

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Red Bullov dirkač formule 1 Danil Kvjat komaj čaka domačo VN Rusije, čeprav se bo znašel pod izjemnim pritiskom medijev in javnosti.

Ruski dirkač Danil Kvjat se bo po 12 mesecih spet spopadel s s tekmeci formule 1 na edistveni ulični stezi v Sočiju, ki leži v olimpijskem parku ob Črnem morju.

''To stezo bi opisal kot stezo v modernem stilu. A je zelo pomembno, ker je veliko prostora za prehitevanje, kar ponavadi prinaša dobre dirke. Ima nekaj kar zanimivih in neobičajnih sektorjev. A za noben ovinek ne morem reči, da štrli iz povprečja in da moraš zanj imeti velika jajca. To je moja domača dirka in na njej zelo uživam. Lani je bila tukaj atmosfera fantastična. Veliko navijačev mi je izkazalo podporo. Tukaj se res super počutim,'' je pred petnajsto dirko sezone formule 1 povedal Danil Kvjat.

Rus je na kvalifikacijah prejšnje dirke na Japonskem iz svojega Red Bulla naredil totalko, nato pa na dirko osvojil 13. mesto. Lani je bil na VN Rusije štirinajsti, čeprav je bil na kvalifikacijah odličen peti. ''Lani sem imel super kvalifikacije, dirka pa je bila – kako naj rečem – eno navadno sranje. Med dirko smo imeli probleme s porabo goriva. Tisti dan sem doživel veliko razočaranje. Upam, da bom navijačem letos lahko dal takšen rezultat, za katerega se bo splačalo navijat.''

''Moja prihodnost je ta sobota in ta nedelja''

Danil Kvjat je dirkač, ki se ne boji medijskega pritiska in ne beži pred svojimi obveznostmi komuniciranja z javnostmi: "Včasih te doleti velika pozornost, a to je del igre. In kaj lahko iz tega potegneš? Pozornost je posledica dejstva, da si nekaj dobrega naredil, in to je pozitivno. Moraš razumeti, da so te navijači prišli podpret, kar je nekaj posebnega. Vesel sem te pozornosti. To me tudi dvigne."

Rus, ki je letos postregel s kar nekaj vrhunskimi rezultati – na Madžarskem je bil drugi, v Monaku in Belgiji pa četrti –, še nima potrjene pogodbe z Red Bullom za prihodnjo sezono. Ali ima alternativo, če bi Red Bull izstopil iz formule 1 ali če bi ga zamenjal z Maxom Verstappnom?

Kvjat je za crash.net odgovoril: "Jaz samo opravljam svoje delo. Mislim na današnji dan in skušam danes dirkati najbolje, kar znam. Če bom dal svoj maksimum na vsaki dirki, mi bo to bolj pomagalo, kot da me skrbi za prihodnost. Z Red Bullom že dolgo časa sodelujem. Vi ste zaradi tega zagotovo bolj zaskrbljeni kot jaz. V tem trenutku nimam nikakršnih težav s svojo prihodnostjo. Moja prihodnost sta ta sobota in ta nedelja. Karkoli se bo zgodilo po tem, me v tem trenutku ne zanima."

Danil tudi ni zaskrbljen zaradi groženj lastnika Red Bulla Dietricha Mateschitza, da bo izstopil iz formule 1, če ne bo dobil konkurenčnega motorja: "Red Bull je v formuli 1 zelo kratek čas, a že ima bogato zgodovino z zelo velikimi dosežki. Moje sanje so, da bi nekoč zmagal z Red Bullom. Hočem ostati z njimi. Ekipa je sestavljena iz borcev in borili se bomo do konca, ne glede na to, kaj se bo zgodilo. Mislim, da se bo na koncu vse dobro izšlo. Gre samo za vprašanje časa, kdaj bodo sprejeli prave odločitve, sicer pa bi morali takšna vprašanja postaviti vodilnim ljudem Red Bulla."

Ne spreglejte