SiolNET. Sportal Avtomotošport
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Avtomobilist leta je Rok Turk

3

termometer

 | Foto:
Voznik relija Rok Turk je najboljši avtomobilist leta 2014 po izboru krovne slovenske zveze za avtošport AŠ 2005.

Na tradicionalni prireditvi ob koncu sezone je sinoči v Postojni zveza podelila še priznanja vsem najboljšim dirkačem v iztekajočem se letu. Turk je kot dobitnik najpomembnejše nagrade slavnostnega večera, priznanja za avtomobilista leta, tako nasledil gorskohitrostnega dirkača Patrika Zajelšnika. Turk je po letu premora lovoriko najboljšega spet vrnil v roke dirkačem relija, saj je leta 2012 nagrado dobil Aleks Humar.

Podelitev nagrade za najboljšega v Sloveniji je bila vrhunec večera, v katerem so na svoj račun prišli vsi najboljši vozniki. AŠ 2005 je namreč podelila številne pokale za zmagovalce posameznih kategorij v reliju, tako v državnem prvenstvu kot v pokalnem tekmovanju, v gorskohitrostnih dirkah, v paralelnem relikrosu, za krožnohitrostne dirke, za prvenstvo starodobnikov ter za točkovanje društev.

Posebne nagrade pa so podelili še za tekmovalcem za zastopanje slovenskega avtošporta v tujini, prejeli so jih Marcel Grgič, Turk in sovoznik Enej Ložnar Kranjc, Tim Novak, Tomaž Trček in Patrik Zajelšnik.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin