Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sobota,
22. 9. 2012,
8.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ferrari McLaren Red Bull Fernando Alonso Sebastian Vettel

Sobota, 22. 9. 2012, 8.36

8 let

Alonso: Nismo tako konkurenčni kot v Monzi

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Sebastian Vettel zelo hiter, dober tudi McLaren, Ferrari ni prepričal, Lotus še manj. Tako je bilo v petek in kaj so po prvih treningih za VN Singapurja povedali glavni akterji?

Čeprav je Sebastian Vettel (Red Bull) dobil oba petkova treninga za VN Singapurja, drugega s kar tremi desetinkami prednosti, pred nadaljevanjem ostaja previden. "Lahko smo zadovoljni, a raje počakajmo na soboto. To je bil šele petek. Ker je morda kdo obstal v gneči, časi niso povsem realni. A kakorkoli že, naš dirkalnik je bil dober na obeh zmeseh pnevmatik." Mark Webber (Red Bull) je bil na drugem treningu četrti. Spomnil je, da ponavadi od petka do sobote naredijo še en korak naprej.

McLaren je dobil zadnje tri dirke, a so se pred začetkom 14. dirkaškega vikenda v sezoni zavedali, da je singapurska proga povsem drugačna od Spaja in Monze. "Čaka nas še veliko dela. Nisem še povsem zadovoljen z uravnoteženostjo dirkalnika. Na mehkejših pnevmatikah uravnoteženost ni bila dobra, prednje pnevmatike so mi precej blokirale," je potarnal drugouvrščeni na drugem treningu Jenson Button. Lewis Hamilton, ki je v petek dosegel drugi in peti čas, je bil bolj zadovoljen. Za kvalifikacije je napovedal: "Mislim, da bomo med pet."

Čeprav je bil vodilni v točkovanju prvenstva Fernando Alonso (Ferrari) tretji najhitrejši, ni bil zadovoljen. Preizkušali so novo zadnje krilce, a spremenjen dizajn ni deloval (najbrž se vračajo k staremu krilcu). Na zaviti progi, kjer je potreben visok "downforce" (potisna sila k tlom), niso tako dobro kot pred 14 dnevi v Monzi, ko je bil Španec tretji. "Na splošno bi rekel, da je bil petek pozitiven, pa čeprav je bil prvi vtis, da nismo tako konkukurenčni kot v Monzi. Kjer je potrebno veliko aerodinamčnega 'downforca', nam še manjka nekaj hitrosti," je strnil Alonso.

Tudi v Mercedesu imajo na dirkalniku več novosti. Nico Rosberg pravi, da je potreben čas, da vse nadgradnje začno delovati, še posebej nov izpuh. "Začetek je bil dober, a nič spektakularnega." Na drugem treningu je bil s sekundo in štiri desetinkami zaostanka osmi. Največ težav so imeli s pnevmatikami in pri zaviranju. "Ko smo preizkušali ritem za dirko, so zadnje pnevmatike zelo hitro odpovedale. Pa tudi ob manj narejenih krogih." Michael Schumacher ni bil med 10.

Ne spreglejte