Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Ponedeljek,
27. 2. 2012,
20.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ferrari Fernando Alonso

Ponedeljek, 27. 2. 2012, 20.26

8 let

Alonso: Ne morem reči, ali smo prvi, drugi ali deveti

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
"Mediji delate dramo, češ da ima Ferrari slabo zimo, a ni skrbi," miri Fernando Alonso (Ferrari). A vendarle ne ve, kako dobri so: "Ne morem reči, ali smo prvi, drugi ali deveti."

F2012 je velik izziv, so zatrjevali. Njihovi časi na testiranjih v Jerezu in Barceloni niso bilo najboljši. A Fernando Alonso miri svoje in Ferrarijeve navijače. "Ni skrbi. Vidimo luč na koncu predora," je na promocijskem dogodku največjega Ferrarijeva pokrovitelja v španski Jarami zatrdil 31-letni Alonso, nekdanji dvakratni prvak z Renaultom. "Mediji delate dramo, češ da ima Ferrari slabo zimo, da je naš dirkalnik slab." Vse gre po načrtih, le zaradi kompleksnosti dirkalnika počasneje, poudarja Španec.

Zato bodo naslednji štirje testni dnevi v Barceloni še kako pomembni (v drugi polovici tega tedna). "Ostali smo mirni. Zapletenost dirkalnika je le upočasnila naše delo. Po dveh testiranjih nas na zadnjem čaka še veliko dela. Po Barceloni smo bili že boljši kot po Jerezu. Po drugi Barceloni bomo še boljši od prve Barcelone. Upamo, da v Avstralijo pridemo s konkurenčnim dirkalnikom."

Pa vendarle: Alonso ne more odločno napovedati, da se bo lahko boril za tako želeno lovoriko, saj niti ne ve, kako dobri oziroma slabi so v primerjavi s tekmeci. "Ne morem reči, ali smo prvi, drugi ali deveti. Trenutno vsi delamo in je težko reči, kje je kdo. Vse so le špekulacije. Predvidevamo, da Red Bull ne bo izpadel v drugem delu kvalifikacij, saj so bili prejšnji dve leti prvaki. Predvidevamo, da McLaren, Mercedes in Ferrari ne bodo daleč od zmage, saj gre za velike ekipe. A vse to so le predvidevanja. Upam, da se bodo izkazala za resnična in bomo res v bitki za zmage in naslov."

Španec, ki je lani zmagal le enkrat, njegov ekipni kolega Felipe Massa pa ni bil boljši kot peti, ponavlja, da je Ferrari še naprej ekipa, kjer je uspeh najbolj verjeten. "Ferrari je edina ekipa, ki ti lahko da dirkalnik sposoben zmag. Lani smo imeli relativno slabo sezono, a smo vseeno enkrat zmagali in bili 10-krat na stopničkah. To ti lahko le Ferrari omogoči sezono za sezono. In to je razlog za optimizem."

Ne spreglejte