Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 1. 2019,
18.23

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

atletika Agata Zupin

Sobota, 19. 1. 2019, 18.23

5 let, 3 mesece

Miramas, sredozemsko dvoransko prvenstvo U 23

Zupinova tretja v Franciji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Slovenska rekorderka Agata Zupin (Velenje) je v finalu na prvem sredozemskem dvoranskem atletskem prvenstvu do 23 let v francoskem Miramasu zasedla tretje mesto v teku na 400 metrov (55,83 sekunde). Pred njo sta bili Francozinji Karyl Amaro (54,76) in Kellya Pauline (55,10).

Agata Zupin: To je kar solidna vrnitev po poškodbi, ko bom premagala strah, pa bodo tudi izidi boljši. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Agata Zupin: To je kar solidna vrnitev po poškodbi, ko bom premagala strah, pa bodo tudi izidi boljši. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Dvajsetletna Zupinova je v kvalifikacijah s 55,11 sekunde dosegla drugi izid med vsemi tekmovalkami. Jure Grkman (Kamnik) je prav tako na 400 m z 49,82 osvojil deveto mesto v predteku.

Nino Celec (Slovenska Bistrica) je bil s skoku v daljino sedmi, zadnji (7,03 m), v teku na 800 metrov pa je bil Tilen Šimenko Lalič (Poljane Maribor) osmi, zadnji (1:59,43).

"V prvem današnjem teku sem nastopila z rezervo, saj nisem vedela, kaj lahko po dolgem premoru pričakujem. V finalu sem bila že rahlo utrujena in sem začela prepočasi, nato pa so me po 200 m tekmice zaprle in sem se skoraj povsem ustavila. Na koncu sem zbrala dovolj moči za tretje mesto. To je kar solidna vrnitev po poškodbi, ko bom premagala strah, pa bodo tudi izidi boljši," je ocenila Zupinova.

Po poškodbi, ki ji je preprečila nastopanje v večjem delu lanske atletske sezone, se je uspešno vrnila na tekmovalne steze na dvoranskem mitingu v Ljubljani prejšnji konec tedna v teku na 60 metrov.

Ena izmed najbolj obetavnih slovenskih atletinj je predlani postala evropska mladinska podprvakinja na 400 metrov z ovirami in se je z 21. mestom uvrstila v polfinale članskega svetovnega prvenstva.

Preberite še:

Marija Šestak
Sportal Epilog Pekinga 2008: Marija Šestak dva centimetra od medalje
Agata Zupin
Sportal Uspešna vrnitev Zupinove po poškodbi
Sportal Najpočasnejši olimpijec: Japonec za maraton potreboval skoraj 55 let
Ne spreglejte