SiolNET. Sportal Atletika
0,02

termometer

  • Messenger
  • Messenger
prestavitev volilne skupščine

Epidemija prestavila volitve za predsednika AZS

0,02

termometer

Roman Dobnikar
Volitve za predsednika Atletske zveze Slovenije so zaradi epidemije prestavljene. Trenutni predsednik je Roman Dobnikar, ki ima tri protikandidate. Foto: Vid Ponikvar

Volilna skupščina Atletske zveze Slovenije (AZS), predvidena v četrtek, 22. oktobra v Ljubljani, je zaradi razglasitve epidemije in omejevanja javnega življenja za zajezitev novega koronavirusa prestavljena na poznejši termin, je sporočila AZS. Za predsednika je kandidaturo najavila četverica, največ v zgodovini zveze, ki obeležuje stoletnico.

Atletika Sportal Predsedniški boj, kot ga v slovenski atletiki še ni bilo

Zveza je imela sicer posebno dovoljenje za izvedbo skupščine, ki ga je izdal Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ), vendar je razglasitev epidemije v državi, drugič po sredini marca letos, to spremenila.

Upravni odbor AZS je na predlog predsednika Romana Dobnikarja na današnji dopisni seji zato sklenil, da skupščino zaradi zaščite zdravja preložijo in jo opravijo, ko bodo razmere to dovoljevale.

Dobnikar, Peter Kukovica, Klemen Boštjančič in Stojan Nikolič so v začetku oktobra potrdili, da so vložili kandidature za predsednika AZS, njihove namere je potem potrdil tudi upravni odbor zveze.

Anton Kosmač Sportal Nekdanji olimpijec, ki je postal uspešen mizar in restavrator

AZS praznuje sto let. AZS praznuje sto let. Foto: Peter Kastelic/AZS

Še nikoli toliko kandidatov

Dobnikar je sedanji predsednik, na tem mestu je bil tudi že Kukovica, preostala kandidata sta nova v atletskih krogih, vsi štirje pa so ali so bili na vidnih mestih v gospodarstvu. Dobnikar je bil na izredni volilni skupščini AZS januarja 2016 v Ljubljani izvoljen za predsednika. Z enoletnim mandatom je kot edini kandidat nasledil Gregorja Benčino.

Ta je nekaj pred tem odstopil, Dobnikar je nato zvezo vodil slabo leto dni, preden je 6. decembra dobil štiriletni mandat. Dobil je 43 od 61 možnih glasov, drugi kandidat Andrej Kocič pa 18.

Kukovica je AZS vodil v obdobjih 2005-2009 in 2009-2012, po dveh zaporednih predsedniških mandatih do letos ni več kandidiral.

Dobnikarja je predlagalo okrog deset klubov, Kukovico Triglav Kranj, Nikoliča velenjski klub, Boštjančiča pa AK Kranj.

V zgodovini AZS se še ni zgodilo, da bi se toliko kandidatov potegovalo za mesto predsednika, in to ob praznovanju stoletnice slovenske atletike ter v času, ko ima večina zvez težave, da pridobi koga iz gospodarstva, da bi vodil športno organizacijo.

Preberite še:

Atletska zveza Slovenije Sportal UO AZS potrdil štiri kandidate za predsednika

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin