Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 6. 2015,
21.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sabina Veit Žan Rudolf

Sreda, 24. 6. 2015, 21.40

8 let

Veitovi normo za SP ponovno odpihnil veter

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Sabina Veit je odlično nastopila na domačem atletskem mitingu, vendar njen čas 23,02 sekunde v teku na 200 metrov ne bo štel za normo za SP v Pekingu, saj ji je pomagal premočan veter.

Maja Mihalinec (Velenje) je bila druga na 200 m (23,23) in prva na 100 m z 11,61 sekunde (veter -1,3 m/s). Na 400 m sta zmagala z osebnim rekordom Žan Rudolf (Mass, 47,03) in Liona Rebernik (Štajerska, 54,68). Jan Žumer (Mass) je bil prvi tako v teku na 100 (10,69) kot tudi na 200 m (21,06).

Jan Petrač (Mass), ki je prejšnji konec tedna v Nemčiji tekel slovenski rekord za mlajše člane (3:42,48), je s 3:51,93 zmagal na 1500 m pred Vidom Tršanom (Mass, 3:55,62). Tadej Hribar (Krka) je bil s 53,07 m tretji v metu diska, kjer je Hrvat Roland Varga presegel 60 m (60,80 m).

Upa, da v tretje gre rado

"Že pred desetimi dnevi na atletskem pokalu v Celju mi je nekoliko premočan veter preprečil normo. Pravijo, da gre v tretje rado in zato se norme nadejam prihodnjo sredo na največjem atletskem mitingu pri nas v Velenju. Današnji tek je bil kar soliden, brez večjih napak. Moja forma je s tekme na tekmo boljša," je pojasnila Veitova, ki je na na APS v Celju zmagala s s 23,14 ob precej večji pomoči vetra, kor danes (+3,1 m/s).

"Bilo je zelo vetrovno, tako da sem z dosežkom zadovoljen in komaj čakam naslednje tekme v Velenju. Zadovoljen bi bil že s tekom blizu osebnega rekorda, na koncu pa sem se približal meji 47 sekund, To je zame, ki tečem na 800 m, zelo dober izid. V prvih 100 m sem malo zaostal, saj je ne znam dobro izkoristiti startnih blokov, Nato sem pospeševal in se 150 m pred ciljem otresel še zadnjega tekmeca. Če bi bil v zadnjih 100 m še kdo poleg mene, bi verjetno že danes tekel pod 47 sekundami," je ocenil Rudolf.

Mihalinčeva še ima rezerve

"V teku na 100 m sem naredila veliko tehničnih napak, predvsem start je bil slab. Prav tako sem nekoliko slabše odtekla zadnjih 20 m. Zelo pa sem zadovoljna s tekom na 200 m, kjer sem v letošnji sezoni pokazala izjemen napredek. Imam še rezerve v prvem delu teka, saj mi manjka še nekaj izkušenj pri prehodu iz ravnine v zavoj," je povedala Mihalinčeva, ki je tudi zelo blizu norm za SP.

Rebernikova je bila po teku na stadionski krog vesela dosežka. Leto dni sem bila na študijski izmenjavi v francoskem Bordeaoxu, kjer se uspešno opravila peti letnik. Preselila sem se nazaj v Maribor, kjer bom končala še zadnji letnik. Tako sem imela obilo dela najprej z izpiti in nato še s selitvijo. Doseženi izid je v lej luči še vrednejši," je menila Rebernikova.

"Za zdaj imam še velike težave s pospeševanjem, in to v obeh svojih disciplinah. Do sredine julija si želim znebiti še nekaj odvečne teže in s tem bom počasi prišel s formo do vrhunca," pa je pojasnil Žumer.

Ne spreglejte