Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 5. 2015,
20.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Martina Ratej

Torek, 26. 5. 2015, 20.10

8 let

Usain Bolt zmagal, Slovenka premagala svetovno rekorderko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Martina Ratej je na atletskem mitingu svetovnega izziva Iaaf v Ostravi na Češkem v metu kopja zasedla drugo mesto. Jamajški zvezdnik Usain Bolt je zmagal na 200 metrov.

Slovenska rekorderka Martina Ratej je bila druga z 62,02 metra. Zmagala je Marharyta Dorozhon z osebnim in izraelskim državnim rekordom 63,85 m. Domačinka in svetovna rekorderka ter olimpijska zmagovalka Barbora Špotakova je bila šele četrta (58,57 m), nekdanja svetovna prvakinja Rusinja Marija Abakumova pa peta (58,78 m).

"Zadovoljna sem z drugim mestom, čutim pa, da to še ni bil pravi met in da sem tudi že v tem trenutku sposobna daljših metov. Danes potujem naprej v Eugene v ZDA. Na naslednji tekmi diamantne lige se nadejam boljših pogojev in posledično daljših metov in nadgradnjo rezultata," je dejala Ratejeva.

Njen trener Andrej Hajnšek je bil zadovoljen s tem, kar je prikazala v teh zahtevnih razmerah: "Tekmovalke v metu kopja so imele slabe pogoje, bile so nizke temperature, bil je dež in veter, kar vsekakor niso pogoji za vrhunske rezultate, zato še toliko bolj razveseljuje takšen rezultat. Pomembno je tudi dejstvo, da je Martina premagala svetovno rekorderko Špotakovo na domačih tleh ter Abakumovo kot nosilko medalj z največjih tekmovanj. Martina je metala zelo solidno in njena pripravljenost se stopnjuje."

Usain Bolt v prvem nastopu zlahka zmagal

Šestkratni olimpijski zmagovalec v šprintu Jamajčan Usain Bolt je zmagal v teku na 200 m. V svojem prvem nastopu v sezoni je 28-letni superzvezdnik tekel 20,13 sekunde. Za svetovnim rekorderjem je bil drugi Američan Isiah Young (20,35).

Bolt ima v tej sezoni cilj, da na svetovnem prvenstvu avgusta v Pekingu izboljša svetovni rekord na pol stadionskega kroga (19,19 sekunde) in se manj posveča teku na pol krajši razdalji (100 m). Letos je na 200 pod 20 sekundami tekel le Američan Dedric Dukes (19,99).

V Ostravi smo videli nastop še enega Slovenca. Jan Petrač je bil osmi v teku na 1000 m (2:21,38). Z izidom sezone na svetu je slavil Poljak Marcin Lewandowski (2:17,25).

Ne spreglejte