Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 7. 2013,
20.49

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Marina Tomič Miran Vodovnik Barbara Špiler

Sobota, 27. 7. 2013, 20.49

5 let, 1 mesec

Tomičeva potrdila dobro formo na DP, slovo Vodovnika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Marina Tomič (Kladivar) je prvi dan državnega prvenstva v atletiki potrdila dobro formo in na 100 m ovire zmagala s 13,12. Miran Vodovnik, slovenski rekorder v suvanju krogle, je končal kariero.

Barbara Špiler (Brežice) je kladivo za zmago vrgla 68,20 m, zadnjo tekmo v skoraj dve desetletji dolgi karieri je z drugim mestom končal Miran Vodovnik (Almont Slovenska Bistrica), slovenski rekorder v suvanju krogle. Matija Kranjc (Mass) je v metu kopja zmagal z 78,42 m, vendar zaostal za normo (81 m) za nastop na svetovnem prvenstvu. V izjemno vročem dnevu je skušalo norme za največjo atletsko tekmo leta, ki bo med 10. in 18. avgustom v Moskvi. doseči še nekaj tekmovalk in tekmovalcev, ki pa prav tako kot Kranjc niso bili uspešni. Zadnja priložnost bo v nedeljo, drugi dan DP.

"Malo sem utrjena po zadnjih napornih treningih, noge so bile 'težke'. Tek mi je uspel do osme ovire, potem pa mi je malo zmanjkalo moči. Čakajo me še trije naporni dnevi treningov, potem pa se bom skušala čim bolj spočiti za SP. Če gledam zadnje tekme, bi morala v Moskvi teči pod 13 sekund. Moj cilj je, da dosežem tak izid. Da je to možno, kaže tudi današnja tekma, ko sem tekmovala po težkih treningih," je dejala Tomčeva, zmagovalka teka čez visoke ovire.

Kranjc je sredi tedna na Ptuju kopje vrgel 78,79 m. "Na drugi tekmi zapored sem dobro nastopal. Danes so bili pogoji za mete kar se vetra tiče boljši, vendar je bilo zelo vroče. Prve tri mete sem dobro sestavil, najdaljši je bil med petimi mojimi najboljšimi v karieri. Potem, ko se je po prekinitvi zamenjal vrstni red metanja, pa nisem mogel nič več dodati, da bi presegel daljavo iz tretje serije. Mejo 80 m bom skušal preseči v tej sezoni, zato bom 13. avgusta nastopil v Avstriji, pa potem mogoče še na kakšnem mitingu." Kranjc kljub temu, da ne bo odšel na SP, še ne bo sklenil sezone.

Špilerjeva po pričakovanjih

Barbara Špiler je po osvojenem srebrnem odličju na mlajšem članskem evropskem prvenstvu v metu kladiva po pričakovanju prepričljivo osvojila tudi državni naslov, imela pa je le dva veljavna poskusa, 67,28 m v drugi in 68,20 m v tretji seriji.

"Pričakovala sem 68 m, ker tudi na treningih nisem blestela. Po osvojenem odličju se mi je vse skupaj podrlo in sedaj me pred SP v Moskvi čakajo krajše priprave. Čaka me še ena velika tekma, vedno mislim na to, vendar me je tudi psihično utrudil nastop na EP. Sedaj, ko se bom malo odmaknila od vsega skupaj, pa bo gotovo bolje," je dejala Špilerjeva.

Tudi Maja Bratkič (Gorica) je na mlajšem članskem EP tako kot Špilerjeva osvojila odličje. Bila je tretja v troskoku, v odsotnosti Snežane Rodič pa je bila favoritinja za državni naslov. Imela je le dva veljavna poskusa, 13,35 m v prvi in 13,13 m v zadnji, šesti seriji. V tej disciplini pa je nastopila le še Saša Babšek (Almont Slovenska Bistrica) ki je skočila 12,50 m.

Na 100 m je naslov osvojila Kristina Žumer (Mass, 11,55), ki je za štiri stotinke ugnala Sabino Veit (Štajerska, 11,59), čeprav je bila slednja v kvalifikacijah prepričljivo najhitrejša (11,62). Obe sta zaostali za normo za SP (11,36). Med atleti je v odprti konkurenci slavil Nigerijec Peter Emelize (10,34) pred Avstralcem Anthonyjem Aloziem (10,42). V boju za državni naslov je Gregor Kokalović (Krka) na skupnem tretjem mestu z 10,48 za stotinko ugnal Jana Žumra (Mass, 10,49), ki si je pred dvema tednoma na še enkrat daljši razdalji pritekel normo za SP.

Na 1500 m sta naslova osvojila obetavna Maruša Mišmaš (Mass, 4:28,65) in Mitja Krevs (Kladivar, 3:47,95), na 400 m Liona Rebernik (Štajerska, 54,51) in Luka Janežič (Kladivar, 47,18),

Petintridesetletni Vodovnik, ki je nastopal v finalih številnih velikih tekmovanj, olimpijskih iger ter svetovnih in evropskih prvenstvih, je imel v zadnjih dveh sezonah veliko težav zaradi poškodb rame, operiran pa je imel tudi komolec.

"Zato nisem mogel več trenirati, kot sem hotel in kot bi bilo potrebno, da bi ohranjal daljave prek 20 m. Ker nisem želel, da bi dolgo vlekel kariero z zame slabimi izidi, sem že pred letošnjo sezono razmišljal o koncu športne poti. Imel sem še nekaj obveznosti do sponzorjev, zaposlitve v slovenski vojski, sedaj pa tega nimam več. Odslej se bom posvetil treniranju drugih, v domači Oplotnici pa bom odprl tudi svoj fitnes," je povedal Vodovnik. Zmagal je njegov naslednik, Marko Špiler, ki se vse bolj približuje dvajsetmetrski oznaki. Špiler je vrgel 18,23 m, Vodovnik pa 17,33 m.

Ne spreglejte