Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
31. 5. 2022,
18.35

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Maruša Mišmaš Zrimšek Skok s palico Tina Šutej

Torek, 31. 5. 2022, 18.35

1 leto, 10 mesecev

Ostrava: atletski miting zlate celinske serije

Slovenska rekorderka do novega uspeha

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Tina Šutej - Beograd 2022 | Tina Šutej je v odlični formi.  | Foto Peter Kastelic/AZS

Tina Šutej je v odlični formi.

Foto: Peter Kastelic/AZS

Slovenska rekorderka Tina Šutej je zmagala na atletskem mitingu zlate celinske serije v Ostravi na Češkem. Članica celjskega Kladivarja je v skoku s palico preskočila 4,65 metra. Maruša Mišmaš Zrimšek, druga slovenska predstavnica na tekmi, je v teku na 1.500 metrov zasedla 12. mesto (4:04,46).

V skoku s palico je bila druga norveška rekorderka Lene Onsrud Retzius (4,65 metra), na 1.500 m je slavila 20-letna Etiopijka Diribe Welteji (3:59,19), nekdanja mladinska svetovna prvakinja, na dva stadionska kroga pa Kenijec Collins Kipruto (1:44,58).

Šutejeva je začela na višini 4,30 metra in letvico prvič preskočila. Nato je izpustila 4,40 metra ter imela veliko dela na naslednjih dveh višinah. Na 4,50 in 4,60 metra je bila uspešna šele v tretjih in zadnjih skokih ter se znašla na četrtem mestu. Nato je brez poprave z odliko opravila z letvico na 4,65 metra in vnovič prevzela vodstvo.

Druga in edina preostala tekmovalka v konkurenci je bila tedaj le še Lene Onsrud Retzius. Za uspeh na 4,65 metra je potrebovala obe popravi. Na zadnji višini tekme, 4,70 metra, je Norvežanka prva trikrat letvico podrla in končala tekmovanje, takoj nato ji je sledila na isti način še Šutejeva.

Maruša Mišmaš | Foto: Peter Kastelic/AZS Foto: Peter Kastelic/AZS

Mišmaš Zrimškova z 12. dosežkom več kot zadovoljna

Mišmaš Zrimšek je bila 12. med 18 uvrščenimi tekmovalkami v glavnem teku mitinga na 1.500 metrov. Grosupeljčanka, ki zadnja leta živi v Kamniku, se vrača po poškodbi, zaradi katere je predčasno končala lansko sezono po olimpijskih igrah v Tokiu, kjer je bila šesta na 3.000 metrov zapreke. To je njena glavna disciplina. S pravimi tekmami bo začela julija, pred svetovnim prvenstvom julija v ZDA pa bo tekmovala na 3.000 metrov zapreke le na eni tekmi, na diamantni ligi v Parizu 18. julija.

"Zelo dobra tekma je bila. Poskušala sem slediti prvi skupini. Zadnjih 50 metrov so bile moje noge kot kamen in sem komaj pritekla do cilja. Je pa to čisto normalno, saj zaradi poškodbe letos sploh še nisem začela s hitrimi treningi. Z doseženim časom sem zato več kot zadovoljna," je sporočila Mišmaš Zrimšek. Že v petek bo tekla na 5.000 metrov v Manchestru.

Rudolf ima tako kot Mišmaš Zrimšekova in Šutejeva tudi že normo za SP v Eugenu med 15. in 24. julijem in tudi za avgustovsko evropsko prvenstvo v Nemčiji.

"Prehitro je šlo zame za prvo tekmo po zelo dolgem premoru. Sem šel za Kenijcem, 300 metrov smo pretekli v 27,7 sekunde, na 600 metrih pa je bil ritem že idealen. A me je potem pobralo kakšnih 100 metrov pred ciljem. Manjka mi tekem, septembra lani je bila zadnja, v dvorani v tej zimi nisem tekmoval. Nisem dosegel dobrega časa, a sem prepričan, da bom kmalu v dobri formi," je po prvi tekmi sezone dejal Rudolf, ki bo naslednjič tekel 9. junija v Šamorinu.

Ne spreglejte