SiolNET. Sportal Atletika
0,01

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Septembra začetek kvalifikacij za olimpijski maraton in hitro hojo

0,01

termometer

Maraton - splošna
Foto: Reuters

Atleti, ki si v maratonu ali hitri hoji želijo olimpijskega nastopa v Tokiu prihodnje leto, se bodo za olimpijske vozovnice lahko začeli boriti septembra letos, je oznanila Svetovna atletika. To je tri mesece prej, kot je bilo sprva napovedano.

Za spremembo so se pri krovni atletski zvezi odločili zaradi skrbi, da bi atleti do 31. maja 2021, ko se izteče obdobje kvalifikacij, imeli premalo kvalifikacijskih priložnosti.

Nimajo veliko priložnosti

Sebastian Coe: Upam, da bo tudi za hitro hojo mogoče izvesti vsaj dve tekmovanji med septembrom in novembrom. Sebastian Coe: Upam, da bo tudi za hitro hojo mogoče izvesti vsaj dve tekmovanji med septembrom in novembrom. Foto: Getty Images "Za spremembo kvalifikacijskih datumov za maraton in hitro hojo smo se odločili, ker športniki v teh dveh disciplinah nimajo veliko priložnosti za dosego kvalifikacijskega rezultata. Večina maratonov je bila odpovedanih ali prestavljenih," je ob tem dejal predsednik Svetovne atletike Sebastian Coe.

Coe je še zagotovil, da delajo vse, da bi športniki lahko kvalifikacijski čas dosegli v Londonu (4. oktober) ali Abu Dabiju (11. december).

"Upam, da bo tudi za hitro hojo mogoče izvesti vsaj dve tekmovanji med septembrom in novembrom," je še dejal predsednik Coe.

V drugih atletskih panogah se bodo športniki za preostala prosta mesta na OI lahko borili od 30. novembra naprej.

Svetovna atletika je aprila odločila, da obdobje do novembra ne bo štelo kot kvalifikacijsko za OI, saj je koronska kriza otežila treninge po vsem svetu.

Preberite še:

Grigorij Rodčenkov Sportal Dopinški žvižgač zahteva prepoved za Ruse v Tokiu olimpijske igre Sportal Katar potrdil kandidaturo za OI 2032 Olimpijska kolekcija OKS - Tokio 2020 Sportal Takole bodo oblečeni slovenski olimpijci v Tokiu prihodnje leto #foto

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin