Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 11. 2021,
16.44

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Rusija suspenz atletika

Sreda, 17. 11. 2021, 16.44

2 leti, 5 mesecev

odločitev sprejeli na kongresu svetovne atletike

Ruska atletska zveza še naprej v mednarodnem suspenzu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
doping thumb | Ruska atletska zveza (Rusaf) tudi šest let po razkritju številnih dopinških škandalov in s strani države podrtega sistematičnega dopinga ostaja v mednarodnem suspenzu.  | Foto Reuters

Ruska atletska zveza (Rusaf) tudi šest let po razkritju številnih dopinških škandalov in s strani države podrtega sistematičnega dopinga ostaja v mednarodnem suspenzu.

Foto: Reuters

Ruska atletska zveza (Rusaf) tudi šest let po razkritju številnih dopinških škandalov in s strani države podrtega sistematičnega dopinga ostaja v mednarodnem suspenzu. To odločitev je sprejelo 126 delegatov na današnjem 53. kongresu Svetovne atletike v Monte Carlu, proti temu je bilo 18 predstavnikov nacionalnih atletskih zvez.

To pomeni, da ruski atleti in atletinje tudi v prihodnjem obdobju ne bodo smeli nastopati na največjih tekmovanjih pod svojo zastavo. Rusija je v tovrstnem suspenzu že od novembra 2015, ruski atleti in atletinje pa so na največjih športnih tekmovanjih od tedaj naprej lahko nastopali le pod posebnimi pogoji in pod nevtralno zastavo.

Napredek, a čaka jo še veliko dela

"Rusija je v zadnjem obdobju naredila velik napredek, a čaka jo še veliko dela na tem področju. Zadnji meseci so pokazali, da se Rusija premika v pravo smer in da se že vidi luč na koncu predora," je v zvezi s tem dejal predsednik Svetovne atletike in nekdanji izjemni srednjeprogaš Sebastian Coe.

"Rusija je v zadnjem obdobju naredila velik napredek, a čaka jo še veliko dela na tem področju." | Foto: Reuters "Rusija je v zadnjem obdobju naredila velik napredek, a čaka jo še veliko dela na tem področju." Foto: Reuters

"Obnovitev ruske atletske zveze je moj osebni cilj"

"Smo na pravi poti, da se ponovno vključimo v delovanje Svetovne atletike. Obnovitev ruske atletske zveze je moj osebni cilj," je predstavnike na današnjem kongresu nagovorila 52-letna predsednica ruske atletske zveze Irina Privalova.

Nosilka zlatega odličja v teku na 400 metrov z ovirami na olimpijskih igrah v Sydneyju 2000 in bronastega na 100 metrov v Barceloni 1992 je na čelu ruske atletske zveze od februarja letos, na tem položaju je zamenjala Petra Ivanova.

Shalane Flanagan
Sportal Poseben projekt posebne ženske: v 42 dneh je pretekla vseh šest najbolj slovitih maratonov
Ne spreglejte