Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 7. 2012,
20.49

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Žan Rudolf Manca Šepetavc

Sobota, 14. 7. 2012, 20.49

7 let, 12 mesecev

Rudolf štiri stotinke za finalom, svetovni rekord v metu kladiva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Žan Rudolf se ni uvrstil v finale teka na 800 metrov na mladinskem svetovnem prvenstvu. Obstal je v polfinalu. Podobno velja za Manco Šepetavc v šprintu na visokih ovirah.

Predzadnji dan SP tekmovanja potekajo le popoldne. Kot prva izmed dveh slovenskih reprezentantov je nastopila Manca Šepetavc v šprintu na 100 metrov z ovirami. S časom 14,24 je bila prepričljivo zadnja v prvi polfinalni skupini in krepko zaostala za finalom. Ljubljančanka realno ni imela možnosti za finale, zato izpad ni veliko razočaranje. Dosegla je skupno 22. čas.

Nekoliko drugače velja za Žana Rudolfa, od letošnjega leta slovenskega članskega rekorderja v teku na 800 metrov. Po odličnem nastopu v kvalifikacijah smo pričakovali, da se bo prebil v finale. Žal njegov tek ni bil taktično najboljši, med tekom se je spravil v ne najboljši položaj in porabil veliko energije, da se je prebil iz gruče atletov. Kljub temu je bil blizu drugemu mestu v kvalifikacijski skupini, ki bi ga neposredno popeljal do finala. S časom 1:49,93 je le za štiri stotinke zaostal za prebojem, ker sta bili preostali kvalifikacijski skupini precej hitrejši, pa ni mogel računati na preboj med najboljših osem po času (na tak način sta si finale zagotovila dva). Dosegel je skupno 14. čas.

Katarec navdušil pri metu kladiva

Videli smo sedem končnih odločitev. Smetano v obeh štafetah 4x100 metrov so pobrale ZDA. Američanke so zmagale s časom 43,89. V metu kladiva je navdušil Katarec Ashraf Amqad Elseify, ki je z dosežkom 85,57 metra za skoraj devet metrov ugnal vso konkurenco in postavil nov mladinski svetovni rekord. Navdušila je tudi francozinja Alexandra Tavernier, ki je zmagala z rekordom prvenstev 70,62 metra. Rekord prvenstev je uspel tudi Švedinji Angelici Benqtsson, ki je 450 centimetrov preskočila v skoku s palico. V teku na 400 metrov z ovirami je zmagala Jamajčanka Janieve Russell s časom 56,62. V teku na 5000 metrov se je z naslovom svetovnega prvaka okitil Muktar Edris iz Etiopije. V cilj je pritekel v času 13:38,95.

Ne spreglejte