Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 4. 2012,
17.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

David Rudisha

Sreda, 11. 4. 2012, 17.17

8 let

Rudisha po tretjo skupno zmago v diamantni ligi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Zvezdnik kenijske in tudi svetovne atletike David Rudisha je v zadnjih dveh letih zmagal v skupnem seštevku diamantne lige v teku na 800 metrov. Podobne želje ima tudi letos.

Jasno je, kdo je v moškem teku na 800 metrov favorit za skupno zmago v letošnji diamantni ligi, ki se bo začela maja v Dohi. David Rudisha, svetovni prvak in tudi svetovni rekorder, ki je bil najboljši že v zadnjih dveh sezonah. Glavni cilj 23-letnega Kenijca v letošnji sezoni so seveda olimpijske igre v Londonu, kjer si želi do prvega olimpijskega zlata v karieri, mitinge diamante lige pa vidi predvsem kot pripravo za nastop v britanski prestolnici. ''Želim si tretje zaporedne skupne zmage v diamantni ligi, v kateri vselej rad nastopam. Moj cilj je jasen,'' sporoča Rudisha. ''Lani sem bil nekoliko zaskrbljen, saj sem na začetku sezone izpustil nekaj mitingov, zato je bila moja skupna zmaga vprašljiva. Toda potem sem začel zmagovati in stvari postavil na svoje mesto,'' še pravi eden izmed najboljših atletov na svetu, ki je lani na svetovnem prvenstvu v Daeguju zmagal in prišel do prvega velikega naslova v karieri.

Trenutno se še vedno pripravlja na novo sezono, sklepni del priprav pa opravlja v domačem okolju. ''Treningi gredo za zdaj po planu. Pred kratkim sem se vrnil iz Avstralije, kjer sem nastopil na dveh mitingih. Tudi lani je bilo podobno, a sem se vrnil poškodovan. Letos k sreči nimam problemov. Počutim se odlično,'' je vesel atlet, ki bo nastopil že na prvem mitingu diamantne lige. ''V Dohi tekmujem od leta 2007, miting v Katarju sem izpustil le lani, ker sem bil poškodovan. Ta miting je odličen za začetek sezone, zato ne želim spreminjati ničesar v primerjavi z minulimi sezonami,'' je še dejal Rudisha, ki je svetovni rekord 1:41,01 tekel avgusta leta 2010 v Rietiju.

Ne spreglejte