Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
19. 12. 2019,
20.17

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,72

Natisni članek

David Rudisha

Četrtek, 19. 12. 2019, 20.17

4 leta, 4 mesece

David Rudisha v Tokiu po "hat-trick" olimpijskih naslovov

Po več kot dveh letih se vrača najboljši vseh časov in napoveduje velike stvari

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,72
David Rudisha | David Rudisha je v intervjuju za Reuters napovedal zmagovito vrnitev na atletske steze. | Foto Reuters

David Rudisha je v intervjuju za Reuters napovedal zmagovito vrnitev na atletske steze.

Foto: Reuters

Dvakratni olimpijski prvak in svetovni rekorder v teku na 800 metrov David Rudisha se bo v letu 2020 po dveh letih, v katerih ga zaradi poškodbe na atletskih stezah nismo videli, vrnil v tekmovalne arene in poskušal v Tokiu priti do "hat-tricka" olimpijskih naslovov v teku na dva atletska kroga.

David Rudisha, ki je leta 2012 na olimpijskih igrah v Londonu s še danes veljavnim svetovnim rekordom (1:40,91) prišel do svojega prvega olimpijskega naslova v teku na 800 metrov in poskrbel za po mnenju številnih najbolj popolnih 100 sekund teka v zgodovini atletike, se bo v letu, ki je pred nami, končno vrnil na atletske steze.

David Rudisha
Sportal Najbolj popolnih 100 sekund v zgodovini teka

Šampion, ki se lahko pohvali tudi z dvema naslovoma svetovnega prvaka, je očitno končno prebrodil težave, ki jih je imel s poškodbo noge, in napoveduje, da se bo vrnil v stare, zmagovalne tirnice.

"Za zdaj je vse OK. Začel sem trenirati, bolečin pa ni več. Šele ko bom šel do meje, bom videl, ali so težave res preteklost, a za zdaj kaže, da je vse v najlepšem redu," je za Reuters povedal 31-letni Kenijec, ki je leta 2016, ko je prišel do svojega drugega olimpijskega naslova v nizu v teku na 800 metrov, postal prvi tekač po 52 letih, ki mu je uspelo kaj takega.

Vrhunec kariere je doživel pred sedmimi leti v Londonu, kjer je odtekel svetovni rekord. | Foto: Reuters Vrhunec kariere je doživel pred sedmimi leti v Londonu, kjer je odtekel svetovni rekord. Foto: Reuters

Ne bo lahko, uspelo ni še nikomur, ampak ...

Zdaj želi do podviga, ki v teku na dva atletska kroga ni uspel še nikomur. V tej disciplini želi zmagati še na tretjih olimpijskih igrah v nizu, ko bo športni spektakel leta na svetu na sporedu v Tokiu.

"Še nikomur ni uspelo. Vem, da je kaj takega zelo težko doseči, a verjamem, da mi lahko uspe. Ne bo lahko, to vem, saj je na sceni nekaj mladih, zelo hitrih tekačev, ki želijo zmagovati, a moj cilj je tretji olimpijski naslov," je sporočil atletski zvezdnik, ki se je pred štirimi v središču pozornosti svetovne javnosti znašel tudi zaradi prometne nesreče, v katero je bil vpleten.

"Pravi čudež je, da sem preživel in jo odnesel brez večjih poškodb," je o prometni nesreči, v kateri se je s svojim avtomobilom zaletel v avtobus, povedal Rudisha.

David Rudisha
Sportal Groza enega od najboljših tekačev vseh časov
David Rudisha
Sportal Olimpijski prvak Rudisha udeležen v prometni nesreči
Ne spreglejte