Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
27. 8. 2019,
8.00

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,29

3

Natisni članek

David Rudisha

Torek, 27. 8. 2019, 8.00

4 leta, 7 mesecev

David Rudisha se je javil po hudi prometni nesreči

Groza enega od najboljših tekačev vseh časov

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,29

3

David Rudisha | David Rudisha jo je srečno odnesel brez poškodb v hudi prometni nesreči. | Foto Reuters

David Rudisha jo je srečno odnesel brez poškodb v hudi prometni nesreči.

Foto: Reuters

"Hvala bogu, ker mi je podaril življenje," je na Twitterju po hudi prometni nesreči, v kateri jo je srečno odnesel brez poškodb, zapisal svetovni rekorder in dvakratni olimpijski prvak v teku na 800 metrov, Kenijec David Rudisha.

David Rudisha
Sportal Olimpijski prvak Rudisha udeležen v prometni nesreči

Pisali smo že o hudi prometni nesreči, ki se je zgodila v soboto zvečer ob 22.30 po lokalnem času na cesti Nairobi–Kisumi. David Rudisha se je v svojem avtomobilu vozil domov v Kilgoris na zahodu Kenije, ko mu je počila pnevmatika in se je zabil v nasproti vozeči avtobus. Atletski superzvezdnik jo je odnesel brez poškodb, a je imel, sodeč po podobi njegovega zmečkanega avtomobila, precej sreče, da je bilo tako.

"Hvala bogu, ker mi je podaril življenje. Sem dobro in nimam poškodb. Hvala za vse molitve," je med drugim dva dni po nesreči na Twitterju zapisal 30-letni atlet. "Rudisho so po nesreči odpeljali v bolnišnico, kjer so zdravniki ugotovili, da ni utrpel nobenega zloma ali kakršnih koli drugih poškodb, zato so ga pustili domov, da se spočije," pa je o nesreči povedal vodja policije v Keroki.

Zapis Davida Rudishe na Twitterju in fotografija zmečkane pločevine:

Nanj čakamo že več kot dve leti, ga bomo letos videli v Dohi?

Rudisha, ki zaradi težav s kolenom in hrbtom ni nastopal vse od julija leta 2017, ima sicer posebno povabilo za nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu, ki bo konec septembra v Dohi, a je vprašanje, ali bo tam tudi nastopil. To, da ga ne bo na državnem prvenstvu Kenije, ki bo 12. in 13. septembra v Nairobiju, je več ali manj že znano.

Takole se je 9. avgusta 2012 veselil svetovnega rekorda in olimpijskega naslova v Londonu. | Foto: Reuters Takole se je 9. avgusta 2012 veselil svetovnega rekorda in olimpijskega naslova v Londonu. Foto: Reuters

Rudisha sicer velja za enega od najboljših tekačev vseh časov. Svetovni rekord 1:40,91, s katerim je postal prvi tekač, ki se je na 800 metrov '"spustil"' pod mejo 1:41, je dosegel v finalu olimpijskih iger v Londonu leta 2012. Takrat je vodil od začetka do konca in poskrbel za, kot so zapisali številni, za "najbolj spektakularen tek v zgodovini discipline 800 metrov". Olimpijski prvak je bil tudi štiri leta pozneje v Riu de Janeiru, pohvali pa se lahko tudi z dvema naslovoma s svetovnih prvenstev. Leta 2011 je zmagal v Daeguju, leta 2015 pa v Pekingu. Dvakrat je bil tudi afriški prvak.

Enkrat, leta 2010, je bil izbran za najboljšega atleta leta na svetu v izboru IAAF, kar trikrat v nizu, med letoma 2010 in 2012, pa so ga trikrat v nizu izbrali za najboljšega na svetu pri priznani atletski reviji Track&Field News, kar je do zdaj uspelo samo še nekdanjemu ameriškemu šprinterskemu zvezdniku Carlu Lewisu.

Ne spreglejte