Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Sobota,
25. 2. 2017,
11.34

Osveženo pred

7 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

1

Natisni članek

Martina Ratej Domžale kopje

Sobota, 25. 2. 2017, 11.34

7 let, 1 mesec

Zimsko državno prvenstvo v metih

Ratejeva na zasneženem domžalskem štadionu do odličnega dosežka

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

1

Martina Ratej Domžale 2017 | Foto Domen Jarc / AK Domžale

Foto: Domen Jarc / AK Domžale

Slovenska rekorderka v metu kopja Martina Ratej je v Domžalah na zimskem državnem prvenstvu v metih sezono odprla z odličnim dosežkom. Kopje je vrgla 63,95 metra, kar je drugi izid sezone na svetu in norma za SP.

Martina Ratej je odlično nastopila na prvi tekmi po menjavi trenerja. Konjičanka, ki ji v zadnjih dveh sezonah ni šlo vse po načrtih, se je pred sezono razšla s trenerjem Andrejem Hajnškom, s katerim sta sodelovala od vsega začetka. Za Hajnškom je bila lanska sezona daleč najboljša v njegovi trenerski karieri, saj je njegova varovanka osvojila bronasto medaljo na evropskem prvenstvu, na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru pa je stopila na najvišjo stopničko. A to žal ni bila Ratejeva, temveč mlada Hrvatica Sara Kolak.

Krepko prek norme za svetovno prvenstvo

Mednarodna atletska zveza je pred desetimi dnevi objavila potrjene norme za letošnje svetovno prvenstvo v Londonu. Norma v ženskem metu kopja znaša 61,40 metra, Ratejeva pa je v Domžalah ta rezultat krepko presegla in se lahko zdaj v miru pripravlja na nadaljevanje sezone. 

"Po dveh skromnih letih, sem dosegla spet en dober rezultat. Ta met mi tudi zagotavlja nastop na svetovnem prvenstvu, hkrati pa je dokaz, da sva se z novim trenerjem (Lovrenc Umek, op. p.) dobro ujela. Dobila sem spet samozaupanje, tako da mislim, da sem na pravi poti. Ta rezultat je tudi odgovor na govorice, da sem prestara in dokaz, da se še lahko približam 65 metrom in tekmujem z najboljšimi," je po nastopu dejala Ratejeva, ki si tudi letos želi nastopati na mitingih diamantne lige, vrhunec pa bo seveda nastop na svetovnem prvenstvu v Londonu.

Že marca jo čaka nastop na zimskem evropskem pokalu (11. in 12. marec) na kanarskem otoku Gran Canaria, kjer se bo srečala tudi z olimpijsko prvakinjo.

Sezon odprta, gremo na Evropski zimski pokal v Grand Canario po dober rezultat! ☺ AD Kladivar Celje #Nike Tajfun Planina Cinkarna Celje, d.d. #SlovenskaPolicija Atletska zveza Slovenije

Posted by Martina Ratej on Saturday, 25 February 2017
Ne spreglejte