Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Ponedeljek,
13. 6. 2016,
18.36

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Primož Kobe maraton

Ponedeljek, 13. 6. 2016, 18.36

6 let, 6 mesecev

Primož Kobe prečrtal letošnje igre v Riu

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Slovenski maratonec Primož Kobe, ki je pred štirimi leti nastopil na olimpijskih igrah v Londonu, je dokončno prečrtal letošnji nastop na olimpijskem maratonu v Riu.

Slovenski maratonec Primož Kobe letos ne bo tekel na olimpijskem maratonu v Riu de Janeiru. | Foto: Slovenski maratonec Primož Kobe letos ne bo tekel na olimpijskem maratonu v Riu de Janeiru.

Primož Kobe, najuspešnejši slovenski maratonec po našem rekorderju Romanu Kejžarju, ki je bil do letošnjega leta tudi njegov trener, se je v zadnjih letih ves čas ubadal s poškodbami. Do zadnjega je upal, da bo v letošnji sezoni pripravljen in da bo lahko ponovil olimpijsko izkušnjo izpred štirih let, a se ni izšlo.

Novomeščan je sicer letos lahko nekoliko bolj redno treniral in se pripravljal na lov na normo, a mu te ni uspelo ujeti. Aprila je poskusil na maratonu v Hamburgu, kjer je odstopil, ob tem pa se spet rahlo poškodoval. "Po maratonu v Hamburgu mi je otekla burza. Po nekajdnevnem počitku sem opravil trening, po katerem pa sem začutil bolečino v petnici. Ugotovil sem, da mi je burza natrgala narastišče. Nisem izgubil upanja, a zavedal sem se, da poškodba ne bo odpravljena tako hitro. Dogovoril sem se, da bom normo lovil konec maja v Ottawi v Kanadi, a se poškodba ni pozdravila, kot bi si želel, tako da sem izgubil mesec dni treninga. Sanje o Riu so splavale po vodi," je na svoji spletni strani zapisal Kobe, ki je konec preteklega tedna zmagal na rekreativnem Teku štirih mostov v Škofji Loki.

Na olimpijski nastop še vedno upa Tone Kosmač. | Foto: Vid Ponikvar Na olimpijski nastop še vedno upa Tone Kosmač. Foto: Vid Ponikvar

Možnost nastopa v Riu ima še vedno Anton Kosmač, ki je lani v Zagrebu izpolnil normo, a je letos še ni potrdil. Potrdi jo lahko v polmaratonu, ki ga mora preteči v času 1;08:00. Vozovnico za Rio pa že ima Daneja Grandovec. Štajerska tekačica je normo postavila lani v Valencii.

 

Ne spreglejte