Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
4. 9. 2019,
16.35

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28

Natisni članek

atletsko SP Doha 2019 Justin Gatlin

Sreda, 4. 9. 2019, 16.35

4 leta, 7 mesecev

Težave za ameriškega šprinterskega zvezdnika

Poškodba Justina Gatlina. Svetovnega prvaka čaka bitka s časom.

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28
Justin Gatlin | Nastop svetovnega prvaka v teku na 100 metrov Justina Gatlina na letošnjem svetovnem prvenstvu je vprašljiv. | Foto Reuters

Nastop svetovnega prvaka v teku na 100 metrov Justina Gatlina na letošnjem svetovnem prvenstvu je vprašljiv.

Foto: Reuters

Čez tri tedne bi moral ameriški šprinter Justin Gatlin na svetovnem prvenstvu v Dohi braniti naslov svetovnega prvaka v teku na 100 metrov, a se je na torkovem mitingu IAAF v Zagrebu poškodoval, zato je njegov nastop v Katarju vprašljiv.

Maja Mihalinec
Sportal Odmevna zmaga Mihalinčeve, ki je izpolnila normo za SP

Še pred nekaj dnevi se je zdelo, da bo imel odprto pot do obrambe naslova svetovnega prvaka, ki ga je osvojil pred dvema letoma v Londonu, a zdaj so se karte premešale na novo. Najprej je ameriška protidopinška organizacija Usada umaknila suspenz njegovemu rojaku, letos najhitrejšemu v teku na 100 metrov na svetu Christianu Colemanu, zdaj se je Justin Gatlin še poškodoval.

Nekdanji obsojeni dopinški prekrškar, ki prav zaradi tega v atletskem svetu ni najbolj priljubljen, je v Zagrebu v teku na 100 metrov zasedel četrto mesto s časom 10,29, a sploh ni tekel do konca, saj se je po 80 metrih poškodoval. Kako huda je poškodba, za zdaj še ni znano, a jasno je, da je njegov nastop na vrhuncu letošnje atletske sezone, svetovnem prvenstvu v Dohi, ki bo od 27. septembra do 6. oktobra, vprašljiv.

Na zadnjem svetovnem prvenstvu je prehitel tudi Jamajčana Usaina Bolta. | Foto: Reuters Na zadnjem svetovnem prvenstvu je prehitel tudi Jamajčana Usaina Bolta. Foto: Reuters

Gatlin, čigar osebni rekord na 100 metrov iz leta 2015, ki ga je dosegel prav v Dohi, je letos najhitreje tekel 9,87, kar je četrti najhitrejši čas leta na svetu.

Gatlin je sicer glede na število medalj z velikih tekmovanj eden od najboljših šprinterjev vseh časov. Z olimpijskih iger ima zlato, srebro in bron na 100 metrov, leta 2004 v Atenah pa je bil bronast še na enkrat daljši razdalji. S svetovnih prvenstev ima dve zlati posamični in tri srebrne medalje. Dvakrat je bil tudi dvoranski svetovni prvak na 100 metrov, na njegovih policah pa je še nekaj medalj iz štafetnih tekov.

Takole se je v Zagrebu poškodoval Justin Gatlin:

Christian Coleman
Sportal Usada umaknila tožbo proti letos najhitrejšemu Zemljanu
Ivana Španović
Sportal Ljubitelji atletike bodo na svetovnem prvenstvu pogrešali srbsko zvezdnico
Ne spreglejte