Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Sobota,
4. 1. 2014,
14.27

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Asbel Kiprop Kenija napad

Sobota, 4. 1. 2014, 14.27

7 let, 12 mesecev

Olimpijski prvak naj bi oborožen in pijan napadel varnostnika

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Olimpijski in dvakratni svetovni prvak v teku na 1.500 metrov Asbel Kiprop se je znašel na naslovnicah kenijskih medijev, potem ko naj bi s pištolo napadel varnostnika neke restavracije v Itenu.

Asbel Kiprop se je znašel v nezavidljivem položaju. Ogorčen je nad kenijskimi mediji, ki poročajo, da naj bi 29. decembra oborožen s pištolo napadel varnostnika restavracije v Itenu, bazi, kjer se pripravljajo najboljši kenijski tekači. "Šokiran sem nad poročanjem medijev, ki me postavljajo v slabo luč. S prijatelji smo po tekmi angleškega prvenstva med Chelseajem in Liverpoolom, ki se je končala pozno ponoči, odpravili v restavracijo, za katero smo vedeli, da je edina še odprta. Ob vhodu je bil varnostnik, s katerim smo se sprli, a ko smo mu razložili, da želimo le večerjo, nas je spustil notri. Presenečen sem nad lažmi, ki jih prodajajo mediji," je svojo plat zgodbe razložil olimpijski prvak, ki zanika, da je bil pijan in oborožen s pištolo.

Orožja ne smem nositi, tudi alkohola ne pijem

"Sem treniran policist, spoštujem zakone, predvsem pa si ne morem privoščiti, da bi nadlegoval svoje oboževalce. Imam visoke cilje v letu 2014, ki bodo odvisni tudi od podpore oboževalcev, med njimi je tudi varnostnik James Mukurua," je povedal 24-letni Kenijec in dodal: "Kot policist ne smem nositi pištole, če nisem v službi. Trenutno sem oborožen le s tekaškimi copati in šprintaricami. Tudi alkohola ne pijem. Sem olimpijski prvak in spoštujem načela olimpijskega gibanja."

Kiprop še pove, da je po dogodkih še enkrat obiskal varnostnika, ta naj bi priznal, da ni imel pištole, čeprav mediji poročajo, da naj bi ga z njo udaril po obrazu in ga brcnil v mednožje. Šef policije Joseph Ireri je potrdil, da bi v tem primeru Kiporopa pripeljali pred sodišče.

Kiprop je bil tudi v sezoni 2013 najhitrejši tekač na 1.500 metrov. Na mitingu diamantne lige v Monaku je razdaljo pretekel v izjemnem času 3:27,72 in se na manj kot dve sekundi približal svetovnemu rekordu Hichama El Guerrouja (3:26,00).

Ne spreglejte