Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Sreda,
25. 11. 2015,
0.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Maruša Mišmaš kros

Sreda, 25. 11. 2015, 0.38

8 let

Najboljša na Balkanu želi biti visoko tudi v vseevropski konkurenci

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Zadnje večje atletsko tekmovanje letošnje sezone bo decembrsko prvenstvo v krosu. Močno slovensko orožje bo Maruša Mišmaš, ki je pred dnevi postala balkanska prvakinja med mlajšimi članicami.

Medtem ko je večina atletov na krajšem premoru ali pa se je že začela pripravljati na prihodnjo sezono, nekatere čaka še zadnje večje tekmovanje letošnje atletske sezone, evropsko prvenstvo v krosu. Med njimi je tudi Maruša Mišmaš, ki je pred dnevi postala balkanska prvakinja v krosu in s tem potrdila odlično pripravljenost pred prvenstvom v Franciji.

"Tekma je bila dobra priprava za prvenstvo v Franciji, saj sem zaradi občutka potrebovala en pravi kros. Rada tečem na krosih, ker je drugače kot na štadionu in mi pomeni popestritev v zimskem času. In to je bil res pravi kros, saj je bila proga zelo razmočena, tekli smo praktično po mlaki. Bilo je zanimivo, saj mi je zaradi takih razmer tekma celo hitreje minila," je dejala 21-letna Grosupeljčanka, ki je odpor edine resne konkurentke, ki prihaja iz Turčije, strla ob koncu teka.

Vse je podrejeno olimpijskemu nastopu

"Zdaj me čakajo priprave na evropsko prvenstvo v krosu, a treniram za olimpijski nastop v Riu. Vse je podrejeno temu cilju, tudi zadnja zmaga in tekma v Franciji," je povedala Mišmaševa, ki bo v Hyeresu ena izmed favoritinj.

Lani je v Bolgariji osvojila 11. mesto, leto prej v Beogradu pa je bila bronasta med mladinkami: "Seveda tudi letos želim čim višje, zato se tekmuje, a v krosu je težko karkoli napovedovati. Za zdaj ni štartne liste, da bi lahko videla, kdo so tekmice."

Za njo dobra sezona, ki bi lahko bila še precej boljša

Mišmaševa je sicer z letošnjo sezono, ki jo je končala na drugem mestu glasovanja za najboljšo slovensko atletinjo leta, zadovoljna, saj je popravila državni rekord v teku na 3000 metrov z zaprekami in solidno nastopila na svetovnem prvenstvu v Pekingu. Bržkone pa bi bilo še precej bolje, če si maja ob rekordnem teku ne bi poškodovala gležnja.

"Ta poškodba mi je kar precej prekrižala načrte. Sezona se je odlično začela z osmim mestom in osebnim rekordom na 3000 metrov na dvoranskem evropskem prvenstvu. Maja sem tekla državni rekord na zaprekah, a sem imela smolo in se poškodovala. Vrniti se mi je uspelo do najpomembnejše tekme sezone, svetovnega prvenstva, kjer sem se že približala rezultatu iz časa pred poškodbo, a vem, da to ni bilo vse, kar zmorem. Vem, da še imam rezerve," je bila optimistična sogovornica, ki jo prihodnje leto čaka pester tekmovalni urnik.

"Moja sezona se nikoli ne konča. Po krosu me čaka dvoranska sezona in nastop na svetovnem prvenstvu, kjer bom tekla na 3000 metrov. Letos se je to izkazalo kot dobra odločitev. Poleti me čaka evropsko prvenstvo, kjer bo lepa priložnost za višjo uvrstitev, vse pa je podrejeno olimpijskim igram v Riu. Gre za tekmovanje, ki je na sporedu vsake štiri leta in tja pridejo vsi maksimalno pripravljeni," je načrte razkrila Mišmaševa, še ena od atletskih upov nove generacije, ki breme pričakovanj slovenske atletske javnosti počasi prenaša na svoja pleča.

Ne spreglejte