Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 5. 2021,
16.15

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Maruša Mišmaš Zrimšek Kristjan Čeh Kristjan Čeh Ptuj Atletska liga Telekom Slovenije

Sreda, 26. 5. 2021, 16.15

1 leto, 3 mesece

Atletska liga telekom slovenije 2021

Na Ptuju začetek mednarodne atletske lige, v krogu za izmet tudi Čeh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Maruša Mišmaš | Maruše Mišmaš Zrimšek na prvem mitingu Atletske lige Telekom Slovenije na Ptuju ne bo. | Foto Vid Ponikvar

Maruše Mišmaš Zrimšek na prvem mitingu Atletske lige Telekom Slovenije na Ptuju ne bo.

Foto: Vid Ponikvar

Na Ptuju bo v četrtek potekala prva tekma letošnje mednarodne atletske lige Telekom Slovenije, kar bo prvo izmed osmih prizorišč slovenske serije. Tekmovanje s 37.000 evri nagradnega sklada se bo sklenilo 17. septembra v Ljubljani, naslova pa branita najboljša slovenska atleta lanskega leta Kristjan Čeh in Maruša Mišmaš Zrimšek.

Čeh bo nastopil na tekmi na domačem stadionu, Mišmaš Zrimškovo pa v petek na 3000 m zapreke čaka tekma diamantne lige v Dohi, kjer bo nastopila tudi slovenska rekorderka v skoku s palico Tina Šutej.

Na Ptuju, ki bo prvič gostil kakšno tekmo slovenske lige, bodo ob 15.30 miting odprli pionirji, četrt ure pozneje bo prva članska disciplina, pomerili se bodo atleti v skoku s palico na čelu s slovenskim rekorderjem Robertom Rennerjem.

Čeh bo imel dostojnega tekmeca

Čeh bo opravil prvi nastop v poletni olimpijski sezoni, 28. februarja pa je na zimskem atletskem prvenstvu Slovenije na Ptuju disk vrgel 67,51 m, kar je ta čas četrti izid sezone na svetu. Šesti izid lanskega leta in slovenski rekord, 68,75 m, je v Mariboru postavil 23. junija. Prvi del letošnje sezone bo opravil na mitingih na domačih tleh.

Njegova disciplina bo na programu ob 17.30, na startnem seznamu je tudi Madžar Robert Szikszai, nekdanji mladinski evropski prvak ima osebni rekord 65,20 m in ima tako Čeh kar dostojnega tekmeca. Tudi slovenska rekorderka v metu diska Veronika Domjan bo skušala iztržiti zmago na domačem stadionu.

Kristjan Čeh bo imel dostojnega tekmeca. | Foto: Peter Kastelic/AZS Kristjan Čeh bo imel dostojnega tekmeca. Foto: Peter Kastelic/AZS

Obetajo se številni zanimivi dvoboji

Maja Mihalinec Zidar, zmagovalka slovenske lige 2019, bo sezono začela v teku na 200 m, ob njeni odsotnosti se bosta za zmago na 100 m pomerili Hrvatica Dolores Ćosić in članica Massa Zala Istenič, tudi na visokih ovirah bo hrvaško - slovenski obračun med Ivano Lončarek in članico Olimpije Joni Tomičić Prezelj.

Med atleti se bo na pol stadionskega kroga ponovno predstavil Nick Kočevar, ki je v kvalifikacijah za atletski pokal Slovenije prav na Ptuju 16. maja tekel 20,73 sekunde, s čemer bi se uvrstil na peto mesto slovenske lestvice vseh časov, a je pihal nekoliko premočan veter v hrbet (+2,5 m/s). Dan prej je z 10,41 sekunde postal deseti najhitrejši Slovenec na 100 m. Zmago mu bo v zadnji disciplini mitinga ob 19.15 skušal preprečiti Kamničan Jure Grkman.

V metu kladiva in skoku v daljino favoritinji tujki

V metu kladiva ne bo najboljših Slovenk, bo pa Venezuelka Rosa Andreina Rodriguez Pargas. Tekmovalka, ki nastopa za Brežice, je sredi maja prav na Ptuju zmogla kar 73,60 m in potrdila olimpijsko normo (72,50 m) za ta čas 11. izid sezone na svetu. Tudi v skoku v daljino bo zmaga težko ostala doma, Srbkinja Milica Gardašević ima precej boljši prijavljeni izid od članice ptujskega kluba Maje Bedrač.

Novomeščan Tilen Ovniček, ki si je svoj prvi članski nastop izboril pozimi, a marca zaradi suma okužbe z novim koronavirusom ni dobil priložnosti za nastop na evropskem dvoranskem prvenstvu na Poljskem, se bo za zmago na 100 m "udaril" s Srbom Alekso Kijanovićem.

Preberite še:

Dina Asher-Smith
Sportal Asher-Smithova na 100 m ugnala Richardsonovo
Anita Horvat
Sportal Anita Horvat peta v Španiji
Ne spreglejte