Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Sobota,
11. 6. 2011,
23.34

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Steve Mullings Tyson Gay New York

Sobota, 11. 6. 2011, 23.34

4 leta, 8 mesecev

Mullings ugnal Gayja v vetrovnem New Yorku

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Izjemno slabe vremenske razmere so krojile rezultate na mitingu diamantne lige v New Yorku. Jamajčan Steve Mullings je dobil obračun s Tysonom Gayjem v teku na 100 metrov.

V moškem teku na 100 metrov je bil uspešen šele četrti štart. To je bržkone vplivalo tudi na letos najhitrejšega šprinterja, Američana Tysona Gayja, ki se je slabo pognal iz štartnih blokom in v prvih metrih prepustil nekaj prednosti konkurentom. Pravi ritem je ujel šele v drugi polovici teka, a mu je za zmago zmanjkalo nekaj centimetrov. Z Jamajčanom Stevom Mullingsom sta ciljno črto prečkala z istim časom 10,26, a je zmaga po fotofinišu pripadla Jamajčanu. Tekmovalcem je boljše izide preprečil močan veter, ki je v prsi pihal z močjo 3,4 m/s.

Tesen obračun v teku na 400 metrov je pripadel domačinu Jeremyju Warinerju (45,13), Kenijec Alfred Kirwa Yego pa je s časom 1:46,57 zmagal v teku na 800 metrov. Etiopijec Dejen Gebremeskel (13:05,22) si je v zadnjem krogu teka na 5000 metrov pritekel ravno dovolj prednosti, da ga v ciljnem šprintu ni uspel ujeti Američan Bernard Lagat. Prvi poraz v letošnji sezoni je doživel Južnoafričan L.J. Van Zyl v teku na 400 metrov z ovirami, kjer je s časom 48,50 zmagal Javier Culson.

Francoza ostala praznih rok

Vetrovno in deževno vreme je krojilo tudi razplet v moškem skoku ob palici, kjer letos najboljša, Nemec Malte Mohr in Francoz Renaud Lavillenie, nista preskočila niti začetne višine. Zmagovalec Romain Mesnil je preskočil skromnih 552 cm. Podobno je bilo v troskoku, kjer je Phillips Idowu zmagal z rezultatom 16,67 m, tekmovalcem pa je nagajal močan veter v prsa. Svetovni dvoranski rekorder, Francoz Teddy Tamgho, je pristal pri zgolj 15,55 m in končal na sedmem mestu.

Nova zmaga Felixove

Američanka Allyson Felix je v močnem protivetru zmagala v teku na 200 metrov (22,92), Jamajčanka Kaliese Spencer pa je dobila preizkušnjo na 400 metrov. Štadionski krog je pretekla v času 50,98. Njeni rojakinji Kenii Sinclair je šel na roko tempo teka na 1500 metrov, ki je bil relativno počasen, specialistka v teku na 800 metrov pa je to izkoristila in v finišu prehitela favorizirane konkurentke. Ciljno črto je prečkala v času 4:08,06.

V teku na 3000 metrov z zaprekami je novo zmago dosegla Kenijka Milcah Chemos (9:27,29), a se je tokrat morala pošteno potruditi. Etiopijka Sofia Assefa je za njo zaostala zgolj osem stotink sekunde.

Vlašićeva poražena

Hrvatica Blanka Vlašić je po devetih zaporednih zmagah v diamantni ligi doživela poraz. Preskočila je le 190 cm, na naslednji višini 194 cm pa je bila trikrat neuspešna. To višino je uspela preskočiti le Emma Green.

Od najboljših metalk kopja je nastopila le Nemka Christina Obergföll, ki je z metom 64,43 upravičila vlogo favoritinje. V metu diska, kjer so prva tri mesta osvojile domačinke, je zmagala olimpijska prvakinja Stephanie Brown-Trafton z rezultatom 62,94 m. Podobno je bilo tudi v skoku v daljino, kjer so prav tako na stopničke stopile tri Američanke. V slabih pogojih se je najbolje znašla zmagovalka iz Dohe Funmi Jimoh (648 cm). Svetovna prvakinja Brittney Reese je bila tretja (635 cm).

Naslednji miting diamantne lige bo na sporedu 30. junija v Lozani.

Ne spreglejte