Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 8. 2014,
15.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Martina Ratej

Torek, 12. 8. 2014, 15.27

8 let

Martina Ratej: Nobene taktike ni bilo, šla sem na vso moč

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska atletinja Martina Ratej se je uvrstila v finale evropskega prvenstva, ki se je začelo v Zürichu. Že v prvem poskusu je z dosežkom 61,87 metra presegla kvalifikacijsko normo.

"Bilo je tako nekaj nervoze kot samozavesti. Kvalifikacije sem vzela kar resno, ker sem v njih že dvakrat do zdaj izpadla. Dala sem vse od sebe, nič nisem taktizirala. Skušala sem doseči normo že v prvem metu. Trener mi je pred drugo skupino povedal, da je le peterica dosegla kvalifikacijsko normo. Nisem se ozirala na to, želela sem prek 57,5 metra in na to sem se osredotočila. Nobene taktike ni bilo, šla sem na vso moč. Bilo je sicer nekaj rezerve, predvsem v hitrosti, vendar sem zadovoljna, da sem tako začela prvenstvo. Do četrtkovega finala bo na voljo dovolj časa za počitek, tudi med tekmama v Velenju in Ostravi ni bilo veliko časa, pa sem na obeh mitingih dobro nastopila," je bila po kvalifikacijskem metu zadovoljna in mirna slovenska rekorderka Martina Ratej.

Težje je tekmovati na EP kot na diamantni ligi

Ratejeva se pred finalom ne želi postaviti v vlogo favoritinje za medalje. "V finalu bo treba doseči dober met. To bom skušala doseči in upam, da bo to dovolj. Težje je tekmovati na EP kot na diamantni ligi. Protokol pred tekmo traja dve uri, ko si prepuščen sam sebi in svojemu ritmu. Moraš se kar osredotočiti, da ne pomisliš preveč na napake za nazaj. Meni je to danes uspelo. Te kvalifikacije so pozabljene in zdaj me čakajo priprave na končno tekmo EP. Trenirala sem v vseh pogojih, pripravljena sem tudi na dež in drugačne vremenske pogoje, ne le na lepo vreme. Tekmovali bomo pod reflektorji. Tako pozno sem že tekmovala in mi ustreza, ker po prvem treningu običajno počivam. V finalu bom šla na vse ali nič, na voljo imam en met in upam, da mi bo en še posebej dobro uspel. Ne obremenjujem se z uvrstitvijo, želim si dobre daljave, kolajna bo nagrada. Ne postavljam se v vlogo favoritinje za medalje. Se pa dobro počutim in sem dobro pripravljena."

Izpadla je Ukrajinka Hana Hacko-Fedusova, ki je pred dvema tednoma dosegla drugi izid sezone na svetu. "Nemogoče, če je vse leto ni nikjer, potem pa doseže nenormalen izid. S trenerjem Andrejem Hajnškom sva se pogovarjala tudi o tem. Lahko da bi se umaknila s tekem in trenirala. Izkazalo se je, da je bilo prav tako, saj je bilo vse skupaj sumljivo," je menila Ratejeva.

Ne spreglejte