Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Sreda,
11. 3. 2015,
16.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Martina Ratej AZS

Sreda, 11. 3. 2015, 16.42

8 let

Martina Ratej na Portugalsko po tretjo zmago

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po koncu evropskega dvoranskega prvenstva prihaja še vrhunec zimske sezone za atlete v metalskih disciplinah. Prvo ime osemčlanske slovenske ekipe je Martina Ratej.

Metalci se odpravljajo v portugalsko Leirio, kjer bo konec tedna potekal evropski zimski pokal v metih. Z izjemo suvanja krogle metalskih disciplin ni v dvorani, zato je to vrhunec njihove zimske sezone. Na pokal potujejo vsi najboljši slovenski predstavniki razen Primoža Kozmusa.

Ratejeva po tretjo zmago

Martina Ratej ima trenutno najboljši rezultat sezone na svetu, potem ko je na Ptuju kopje vrgla izjemnih 65,75 metra, kar je uvršča med glavne favoritinje za zmago. Lani je bila tretja, s tega tekmovanja pa ima že dve zmagi. "Rada bi ponovila dosežek s Ptuja ali ga celo še izboljšala. Čez zimo sem dobro trenirala, kar je tudi odličen obet pred poletno sezono," je dejala Ratejeva, ki ima v letu svetovnega prvenstva v Pekingu visoke cilje: "Že lani sem si želela izboljšati državni rekord, cilj pa se je prenesel v letošnjo sezono."

"Tudi osebnostno je še dozorela. Na Ptuju je vseh šest metov tehnično zelo dobro izvedla, kar me je še posebej veselilo. Verjamem, da lahko ta dosežek še izboljša," jo je dopolnil njen trener in vodja odprave Andrej Hajnšek.

Krajncu ponagajala poškodba komolca

Državni rekorder v metu kopja Matija Kranjc je zelo zadovoljen s svojo trenutno pripravljenostjo, če mu ne bi pred kratkim ponagajala poškodba komolca, pa je prepričan, da bi lahko pozitivno presenetil že na uvodni tekmi.

"Bil sem že tako dobro pripravljen, da bi morda na Portugalskem lahko vrgel normo za svetovno prvenstvo, potem pa so se pojavile težave s komolcem. Ne glede na to bi moral kopje vreči okoli 77 metrov. Na tekmo se sicer nisem posebej pripravljal, le zadnji teden je bil bolj sproščen," je pred odhodom povedal Kranjc, ki se je lani na evropskem prvenstvu v Zürichu prebil v finale.

Tretje močno slovensko orožje bo metalka kladiva Barbara Špiler, ki je na predstavitvi reprezentance zaradi trenažnega procesa ni bilo. "Pripravljena sem zelo dobro in merim na met okrog 68 metrov. Forma kaže na še boljšo pripravljenost, a se moram znebiti treme, ki me je ovirala lani," je sporočila Špilerjeva, ki se je pripravljala v hrvaškem Medulinu in domačih Brežicah. Lani je tako kot Ratejeva osvojila tretje mesto.

"Počutim se zelo dobro. Zimski del priprav je bil naporen, a se je obrestoval. Upam, da bo zdaj kopje letelo čim dlje, vse do osebnega rekorda," pa je dejal mladi Matija Muhar, ki je lani na mladinskem svetovnem prvenstvu osvojil srebro.

Ne spreglejte